Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția primarului Londrei când a aflat că Premier League se reia! Meciul de care se teme rău de tot

Cristian Mihală

Actualizat 28/05/2020 la 20:15 GMT+3

Premier League se va relua începând cu 17 iunie, iar primele meciuri care se vor juca vor fi Aston Villa - Sheffield United şi Manchester City - Arsenal. Primarul Londre, Sadiq Khan, a vorbit despre cât de periculoasă poate deveni situația, chiar dacă partidele se vor juca fără spectatori în tribune.

Tottenham - Arsenal creează mereu probleme în nordul Londrei

Credit imagine: Getty Images

Premier League are o dată de restart. Autorităţile din Anglia au decis ca fotbalul să se reia după mai bine de 3 luni de la suspendarea cauzată de pandemia de noul coronavirus.
Sadiq Khan, edilul capitalei Angliei, e extrem de îngrijorat de turnura pe care o pot lua lucrurile, mai ales că Londra e gazdă pentru o mulțime de cluburi: Arsenal, Tottenham, Chelsea, West Ham și Palace evoluează în Premier League.
"Sunt foarte îngrijorat de orice lucru care ar putea să ducă la răspândirea virusului. O să vă facă o confesiune. Deși sunt născut în sudul Londrei, eu țin cu Liverpool, așa că o mică parte din creierul meu s-a rugat ca Premier League să se reia. Dar cea mai mare parte din creier îmi spunea că siguranța primează înainte de toate. Înțeleg cât de important e fotbalul pentru toți, înțeleg că sunt în joc banii pe drepturile tv, dar vreau să avem siguranța că nu vom permite virusului să se împrăștie din nou", a spus Khan, citat de Daily Mail.

Premier League se reia: Tottenham - Arsenal, meci de risc maxim

Primarului Londrei îi este extrem de teamă de faptul că oamenii nu vor respecta distanțarea socială și vor veni la stadion pentru a-și susține echipa, chiar dacă știu că nu vor putea pătrunde pe arene. Din acest punct de vedere, un meci ridică încă de pe acum mari probleme: derbyul nordului Londrei, Tottenham - Arsenal, care poate fi decisiv pentru șansele ambelor echipe de a mai spera la un loc de Champions League. Și locul 5 e foarte important în acest sezon, după ce UEFA a suspendat-o pe City din cupele europene, ca urmare a nerespectării fair-playului financiar, pentru că acesta va duce aproape sigur în preliminariile Ligii Campionilor (dacă măsura suspendării "cetățenilor" nu e anulată de TAS).
"Știu cum sunt oamenii și știu ce simte un suporter. Sunt sigur că mulți dintre ei vor vrea să vadă autocarul echipei când sosește, vor dori să îi susțină din afara arenei pe jucători, chiar dacă nu au voie înăuntru. Trebuie să vorbim cu poliția pentru a nu permite astfel de adunări. Cel mai mult mă îngrijoreayă Tottenham - Arsenal, cluburile trebuie să accepte să își unească forțele cu poliția și cu municipalitatea, astfel încât fanii să nu vină în jurul stadionului", a mai spus Khan.
BBC anunţă că pe 17 iunie se vor disputa primele meciuri din Anglia. Aston Villa - Sheffield United şi Manchester City - Arsenal sunt partidele restante din etapa cu numărul 28.
Mai sunt 92 de meciuri de jucat din acest sezon, iar runda cu numărul 30 se va desfăşura în perioada 19 - 21 iunie. Liverpool este lider în Premier League, la o distanţă de 25 de puncte faţă de locul doi, ocupat de Manchester City. "Cormoranii" mai au nevoie de doar două victorii în ultimele 9 meciuri pentru a fi matematic campionii Angliei după o pauză de 30 de ani.
Până la acest moment, 12 persoane din 2.752 testate de Liga engleză au fost diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus.
Jucătorii şi cei din staffurile cluburilor vor fi testaţi în continuare de două ori pe săptămână, iar dacă o persoană va fi infectată va intra în autoizolare pentru 7 zile.
You Say We Play
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo