Așa cum Lewandowski părea să nu aibă adversar în cursa pentru cel mai bun jucător din lume, după un an magic cu bavarezii, la fel părea să se întâmple și cu trofeul destinat celui mai bun tehnician.
Bayern a câștigat toate trofeele în care era implicată, iar ceea ce a făcut Hansi Flick va rămâne pentru totdeauna în istorie. De când i-a preluat pe bavarezi, antrenorul german a schimbat fața unei echipe care părea debusolată, transformând-o într-o mașinărie de fotbal capabilă să își demanteleze orice rivală. Astfel s-a ajuns la acel celebru 8-2 cu Barcelona sau la scoruri de 4-0 cu Ateltico Madrid, 8-0 și 5-0 cu Schalke, 6-2 cu Salzburg etc.

Bayern, de neînvins. Flick, "uitat"

Liga
Jude Bellingham, tot mai aproape de Real Madrid! Decizia luată de Borussia Dortmund
ACUM 17 ORE
Bayern a pierdut un singur meci în tot anul 2020, cu Hoffenheim, astfel că premiul destinat antrenorului anului părea să poată avea o singură destinație posibilă. Și, totuși, acesta nu a ajuns la neamțul de la cârma "Reginei Europei", ci la compatriotul acestuia, Jurgen Klopp. Fără îndoială unul dintre cei mai buni antrenori din lume, acesta a dus-o pe Liverpool către un titlu istoric, după 30 de ani de pauză, în cel mai puternic campionat din lume. Totuși, în Champions League "cormoranii" au dezamăgit, fiind eliminați prematur de Ateltico Madrid, astfel că, prin comparație, nu ar fi trebuit să existe o luptă reală între Flick și Klopp.
De aceeași părere este și Mourinho, care crede că faptul că Bayern nu are adverdsară pe plan intern a dus la această situație bizară și nedreaptă. În stilu-i caracteristic, "Specialul" a comentat ratarea trofeului de către antrenorul bavarezilor.
"Cred că singura șansă ca Flick să câștige e ca Bayern să mai câștige două-trei trofee (n.r. tehnicianul lui Spurs a glumit, bavarezii cucerind toate trofeele în care a evoluat). Poate, dacă va câștiga 7 titluri într-un sezon, va avea o șansă să fie antrenorul anului. A câștigat doar Champions League, Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Germaniei și Supercupa Europei. Vorbim de doar 5 trofee, printre care și Champions League. Bietul Flik trebuie să găsească el vreo 2-3 competiții în care să mai joace Bayern și să se impună pentru a câștiga", a spus Mourinho, înainte de confruntarea cu Leicester, din Premier League.

Mourinho și Klopp, șicane după Liverpool - Tottenham 2-1

La încheierea partidei din această săptămână de pe Anfield, confruntare care a dus la rocada între cele două formații în fruntea clasamentului, Jurgen Klopp și Jose Mourinho au avut un dialog aprins. Din reacția managerului lui Liverpool se putea înțelege că "The Special One" i-ar fi spus ceva care l-a nemulțumit. Cei doi au discutat preț de câteva secunde în contradictoriu, iar la final Mourinho a dezvăluit despre ce a fost vorba.
"I-am spus că echipa mai bună a pierdut, iar el m-a contrazis. Dar asta e opinia lui", a spus Mourinho, la finalul partidei.
Apoi, Mourinho a atras atenția modului energic în care Klopp a reacționat pe marginea terenului în timpul partidei de aseară:
"Apropo, dacă m-aș comporta și eu la fel ca el pe margine, n-aș mai fi acolo (n.r. - ar fi eliminat). Hai să fim serioși, e prea energic. Chiar vrei să devii lider cu ajutorul timpului arătat de al 4-lea oficial? Spun asta pentru că, dintr-un anumit motiv, eu sunt diferit. Iar acum sunt supărat. Nici egalul nu ne-ar fi lăsat cu un gust plăcut deoarece am avut ocazia să câștigăm.
Am avut ocazii mari exact în cel mai rău moment al lor, cu care puteam decide soarta meciului, dar le-am ratat. În mod normal, în meciurile de la acest nivel plătești pentru ratările tale. Iar eu m-am gândit că vom plăti prin obținerea unui singur punct. Dar în final am plecat fără vreun punct, ceea ce este foarte dezamăgitor.
Sunt mulțumit de prestația echipei mele. Am început meciul cu gândul la victorie. Am jucat împotriva unei echipe foarte bune și am fost pedepsiți", a declarat Jose Mourinho, la finalul meciului.

Premiile acordate la gala "The Best FIFA"

Cel mai bun jucător
 • Robert Lewandowski - Bayern (câștigător)
 • Finaliști: Cristiano Ronaldo - Juventus, Lionel Messi - Barcelona
Cel mai bun portar:
 • Manuel Neuer - Bayern (câștigător)
 • Finaliști: Alisson - Liverpool, Jan Oblak - Atletico Madrid
Cel mai bun antrenor al unei echipe masculine:
 • Jurgen Klopp - Liverpool (câștigător)
 • Finaliști: Marcelo Bielsa - Leeds, Hans-Dieter Flick - Bayern
Cea mai bună jucătoare:
 • Lucy Bronze - Lyon/Manchester City (câștigătoare)
 • Finaliste: Pernille Harder - Wolfsburg/Chelsea, Wendie Renard - Lyon
Cel mai bun goalkeeper (feminin):
 • Sarah Bouhaddi - Lyon (câștigătoare)
 • Finaliste: Christiane Endler - PSG, Alyssa Naeher - Chicago Red Start
Cel mai bun antrenor al unei echipe feminine:
 • Sarina Wiegman - Olanda (câștigătoare)
 • Finaliști: Emma Hayes - Chelsea, Jean-Luc Vasseur - Lyon
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/17/2957400.jpg
Premier League
Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi
IERI LA 16:47
Premier League
"Liverpool încă mai poate câștiga titlul în Anglia!" Un fost jucător al "cormoranilor" e încrezător
16/09/2022 LA 11:06