Reprezentanții Premier League au anunțat că, la ultimele teste de COVID-19 efectuate, 16 subiecți au ieșit pozitivi. Analizele au fost efectuate între 9 și 15 noiembrie, iar rezultatele sunt îngrijorătoare. Vorbim de cea mai crescută rată de cazuri pozitive, precedentul "record" fiind de 10.
Lucrurile sunt cu atât mai alarmante cu cât s-au efectuat doar 1207 teste, în contextul în care foarte mulți jucători sunt plecați la naționale și nu au efectuat analizele (vorbim de testele "oficiale", efectuate sub patronajul Premier League, pentru că toți fotbaliștii plecați la naționale au fost testați de către Federații).

Creștere de cazuri de COVID-19 în Premier League, odată cu încheierea pauzei internaționale?

Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
IERI LA 11:31
Se așteaptă, astfel, ca la întoarcerea de după pauza internațională numărul de cazuri pozitive să crească, pentru că fiecare dintre jucători a intrat în contact, inevitabil, cu o serie de persoane.
Premier League nu a făcut publice numele celor care au ieșit pozitivi, însă știm deja despre câțiva fotbaliști testați pozitiv la naționale. Este cazul egiptenilor Mo Salah (Liverpool) și Mohamed Elneny (Arsenal), a lui Mat Doherty (Tottenham), iar din Brazilia există informații că Alex Telles, fundașul stânga al lui United, ar fi ieșit din nou pozitiv, după ce la penultimele teste efectuate primise undă verde pentru a se întoarce pe teren.
Absolut toți jucătorii care au fost convocați la naționale vor efectua joi și vineri teste, la întoarcerea în Anglia, astfel încât, dacă rezultatele sunt negative, să poată să evolueze în etapa din acest weekend. Ei beneficiază de un regim special, fiind sportivi de performanță, și nu au nevoie de izolare atâta vreme cât analizele nu ridică probleme.
Premier League efectuează săptămânal teste în rândul tuturor jucătorilor și membrilor staffurilor tehnice, rezultatele venind în termen de 24 de ore. Cele mai multe dintre cluburi apelează la un test suplimentar, dorind să controleze și să gestioneze cât mai bine situația, astfel încât cei bolnavi de coronavirus să fie imediat identificați și carantinați, pentru a nu îi pune în pericol pe ceilalți colegi.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
27/05/2022 LA 04:47
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38