Venit la Sheffield United în vară, de la WBA, la schimb cu Callum Robinson, Oliver Burke a jucat aseară 27 de minute în partida pe care "săbiile" au pierdut-o la Burnley. A fost al 10-lea meci al fotbalistului de 23 de ani în acest sezon pentru echipa lui Chris Wilder. Și, cum Sheffield încă nu a obținut vreun succes în actuala stagiune, atacantul nu s-a putut bucura încă de vreo victorie în tricoul noii echipe.

Produs al lui Nottingham Forest, Burke a ajuns la WBA în 2017 pentru 15 milioane de euro, fiind la acel moment cel mai scump jucător scoțian din istorie. A prins 15 partide în acel sezon pentru West Brom, înainte de a se accidenta, și în niciunul echipa sa nu s-a impus. Ca atare, în total Burke a evoluat în 25 de partide în Premier League, fără a câștiga încă vreo partidă.

Premier League
Mourinho îl amenință pe Bale cu Real Madrid. Ce au captat microfoanele de fond de la antrenament
16/01/2021 LA 19:16

Bale deținea recordul negativ în Premier League

Interesant e că recordul negativ în privința meciurilor consecutive fără victorie îi aparținea unui jucător care ulterior a scris istorie în fotbal: Gareth Bale. Adus în 2007 de la Southampton, formație care atunci evolua în liga a doua engleză, galezul a avut parte de un start de coșmar în tricoul londonezilor. La vremea aceea, Bale juca fundaș stânga și a adunat 24 de meciuri la rând pentru Spurs fără ca echipa să învingă. Evident, vina nu îi aparținea, evoluțiile lui fiind remarcate, chiar dacă era doar un puști. Totuși, s-a vorbit la vremea respectivă de un "blestem al lui Gareth Bale".

Seria negativă a fotbalistului care în acest sezon s-a întors la Spurs, sub formă de împrumut de la Real Madrid, s-a încheiat în cele din urmă în septembrie 2009, după o victorie contra lui Burnley.

Revenind la Burke, acesta speră să pună și el capăt "blestemului" odată cu următoarele partide, care par destul de bune pentru ca Sheffield United să învingă, în sfârșit, pe cineva. Pentru "săbii" urmează duelurile cu Palace și Newcastle, două formații cu care se pot lupta de la egal la egal.

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Premier League
Spaniolii au dat verdictul în prinvința lui Bale și James Rodriguez! Zidane, felicitat
30/12/2020 LA 16:29
Premier League
Mourinho a anunțat că accidentarea lui Gareth Bale e mai serioasă decât părea! Cât va lipsi galezul
29/12/2020 LA 14:42