După ce Michael Owen a venit în urmă cu mai puțin de două săptămâni cu o teorie incredibilă, explicând că e posibil ca Mane să refuze să cadă în careu la duelurile cu fundașii adverși pentru a nu îi oferi oportunitatea lui Salah să înscrie din penalty, presa engleză vine cu noi detalii din relația dintre cei doi.
The Athletic etichetează legătura dintre ei drept "imperfectă". Aceasta s-a deteriorat din ce în ce mai vizibil în ultimii doi ani, iar toți coechipierii au înțeles că orgoliile au luat locul comunicării din teren.
"Ambii sunt iubiți de suporteri și nu trebuie ca aceștia să fie prieteni, atâta timp cât relația lor nu afectează rezultatele", notează și anfieldwatch.co.uk, care de asemenea tratează subiectul.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38

Istoricul relației Mane - Salah

Relația rece dintre Mane și Salah e cauzată și de faptul că senegalezul se simte nedreptățit: deși se consideră cel puțin la fel de bun ca al său coechipier, câștigă de două ori mai puțin.
Prima mică ruptură s-a produs în toamna lui 2019, când Mane și Salah s-au certat după ce egipteanul a refuzat să îi paseze într-o fază iminentă de gol, în victoria cu 3-0 în fața lui Burnley.
Senegalezul a acumulat și mai multe frustrări din cauza lui Klopp, anunța ulterior France Football. Presa din Hexagon nota în vară că Mane ia în calcul serios să plece la Real Madrid și din două cauze: ca urmare a relației cu Salah și a faptului că a fost dezamăgit că Jurgen Klopp nu l-a susținut în lupta pentru "Balonul de Aur" 2019. Mane își dorea cu orice preț să devină al doilea african din istorie, după George Weah, care să cucerească "Balonul de Aur", dar în final s-a clasat doar pe locul 4, după Messi, Van Dijk și Ronaldo. La vremea respectivă, Klopp a spus că Messi merită celebra distincție.
De notat că în stagiunea 2019-2020, după cearta din partida cu Burnley, Salah și Mane s-au evitat timp de mai multe partide, refuzând să își paseze. Jurnaliștii au demonstrat clar asta prin statistică și, în fața faptului împlinit, cei doi au părut că îngroapă "securea războiului" în beneficiul echipei. Acum, cu Liverpool nu mai are ca obiectiv titlul, e posibil să fie plătite polițe.
Clubul știe foarte bine că cei doi fotbaliști decisivi sunt departe de a avea o relație cordială și, judecând după rezultatele din acest sezon, se poate ajunge inclusiv la varianta ca unul dintre ei să fie vândut în vară. Astfel, s-ar restabili echilibrul și armonia în loc, iar cu suma obținută se poate aduce un alt fotbalist "world class".
Fără șanse de a mai prinde Champions League în acest sezon, Liverpool joacă luni, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player, în deplasarea de la Wolves. Marele pariu al lui Klopp pentru actuala stagiune e Liga Campionilor, competiție în care "cormoranii" s-au calificat deja în sferturi, după o dublă victorie cu Leipzig.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/02/12/2992834.jpg
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial Qatar 2022 | Câștigă campioana Mondială grupa D? Franța, misiune teoretic ușoară
18/11/2022 LA 11:04
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27