Atât Arsenal cât și Leicester veneau la acest meci după înfrângeri. Leicester a făcut deplasarea pe Emirates după înfrângeri dureroase cu Wolves și Aston Villa iar Brendan Rodgers a ales să înceapă meciul fără niciun atacant veritabil. Harvey Barnes a fost vârful oaspeților, cu Jamie Vardy, abia revenit după o accidentare, doar pe bancă.
De cealaltă parte, Arsenal era chiar după înfrângerea, 1-0, de la Manchester City. Acolo Arteta a avut o abordare mai prudentă și nimeni nu ar putea să îl acuze că a pierdut cu City, până la urmă. Astfel, spaniolul voia o cu totul altă abordare în meciul cu Leicester și chiar asta a primit.
Leicester s-a mulțumit să stea ”la cutie” în timp ce tunarii au dominat posesia și teritoriul. David Luiz a avut tot timpul din lume să trimită câte diagonale exacte a vrut iar Arsenal a fost un pericol constant pentru defensiva adversă în prima repriză. Totuși, finalizările nu au fost ce trebuie iar Lacazette a avut o partidă demnă de uitat, fiind total ieșit din ritm și ratând o ocazie imensă.
Premier League
Ce a făcut Ronaldo în vestiarul lui United, după 0-5 cu Liverpool. Discursul ținut de CR7
ACUM 12 ORE

Jamie Vardy nu o iartă pe Arsenal (din nou)

Totuși, chiar dacă repriza a doua a fost una puțin mai liniștită din punctul de vedere al ofensivei tunarilor, Mikel Arteta poate să fie mulțumit de atitudinea jucătorilor săi. Arsenal a dominat un meci cu Leicester, una dintre echipele bune ale campionatului. Totuși, dominarea lui Arsenal nu a fost suficientă. Pentru că de pe banca de rezerve a lui Leicester, în repriza a doua, a intrat coșmarul tunarilor: Jamie Vardy.
Chiar dacă echipa lui Arteta a controlat partida, Vardy nu are nevoie de mult pentru a înscrie. Englezul a fost, din nou, la locul potrivit, în momentul potrivit și a primit o pasă excelentă de la Under care l-a pus într-o poziție din care nu avea cum să rateze. Vardy a trimis mingea în plasa porții lui Leno din șase metri în minutul 80 și a marcat asfel al 11-lea gol în 12 meciuri contra lui Arsenal.
Brendang Rodgers va fi cu siguranță mulțumit de acest rezultat, după un meci în care echipa sa putea să piardă la o diferență mare dacă tunarii și-ar fi convertit ocaziile.
De cealaltă parte, Arteta are multe întrebări să își pună. Acesta a fost al cincilea meci consecutiv fără gol marcat de Aubameyang. Oare nu ar fi fost nevoie de un jucător creativ, care să treacă de apărarea compactă a lui Leicester? Un anume Mesut Ozil?
Îngrijorător a fost și felul în care a jucat Lacazette: ineficient în fața porții, inutil în restul partidei și mereu aproape de un galben prin intrările sale. Galben pe care l-a și primit de altfel în minutul 57 după o intrare dură la Evans.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Primul jucător care va cere transferul de la United, dacă Solskjaer rămâne până în ianuarie
IERI LA 08:11
Premier League
United a făcut în această vară cel mai neinspirat transfer din istoria sa! Di Maria, detronat
IERI LA 06:43