Atât Arsenal cât și Leicester veneau la acest meci după înfrângeri. Leicester a făcut deplasarea pe Emirates după înfrângeri dureroase cu Wolves și Aston Villa iar Brendan Rodgers a ales să înceapă meciul fără niciun atacant veritabil. Harvey Barnes a fost vârful oaspeților, cu Jamie Vardy, abia revenit după o accidentare, doar pe bancă.

De cealaltă parte, Arsenal era chiar după înfrângerea, 1-0, de la Manchester City. Acolo Arteta a avut o abordare mai prudentă și nimeni nu ar putea să îl acuze că a pierdut cu City, până la urmă. Astfel, spaniolul voia o cu totul altă abordare în meciul cu Leicester și chiar asta a primit.

Premier League
Luna cadourilor în Premier League. Primul: marele derby Tottenham - Arsenal
ACUM 7 ORE

Leicester s-a mulțumit să stea ”la cutie” în timp ce tunarii au dominat posesia și teritoriul. David Luiz a avut tot timpul din lume să trimită câte diagonale exacte a vrut iar Arsenal a fost un pericol constant pentru defensiva adversă în prima repriză. Totuși, finalizările nu au fost ce trebuie iar Lacazette a avut o partidă demnă de uitat, fiind total ieșit din ritm și ratând o ocazie imensă.

Jamie Vardy nu o iartă pe Arsenal (din nou)

Totuși, chiar dacă repriza a doua a fost una puțin mai liniștită din punctul de vedere al ofensivei tunarilor, Mikel Arteta poate să fie mulțumit de atitudinea jucătorilor săi. Arsenal a dominat un meci cu Leicester, una dintre echipele bune ale campionatului. Totuși, dominarea lui Arsenal nu a fost suficientă. Pentru că de pe banca de rezerve a lui Leicester, în repriza a doua, a intrat coșmarul tunarilor: Jamie Vardy.

Chiar dacă echipa lui Arteta a controlat partida, Vardy nu are nevoie de mult pentru a înscrie. Englezul a fost, din nou, la locul potrivit, în momentul potrivit și a primit o pasă excelentă de la Under care l-a pus într-o poziție din care nu avea cum să rateze. Vardy a trimis mingea în plasa porții lui Leno din șase metri în minutul 80 și a marcat asfel al 11-lea gol în 12 meciuri contra lui Arsenal.

Brendang Rodgers va fi cu siguranță mulțumit de acest rezultat, după un meci în care echipa sa putea să piardă la o diferență mare dacă tunarii și-ar fi convertit ocaziile.

De cealaltă parte, Arteta are multe întrebări să își pună. Acesta a fost al cincilea meci consecutiv fără gol marcat de Aubameyang. Oare nu ar fi fost nevoie de un jucător creativ, care să treacă de apărarea compactă a lui Leicester? Un anume Mesut Ozil?

Îngrijorător a fost și felul în care a jucat Lacazette: ineficient în fața porții, inutil în restul partidei și mereu aproape de un galben prin intrările sale. Galben pe care l-a și primit de altfel în minutul 57 după o intrare dură la Evans.

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Premier League
Fanii lui Arsenal au revenit pe Emirates, după 9 luni! Mesajul unuia dintre ei pentru Arteta
ACUM 10 ORE
Premier League
Aston Villa i-a stabilit prețul lui Grealish! Cât vor trebui să plătească granzii din Premier League
IERI LA 16:35