articol de Răzvan Dragomirescu
Englezul s-a născut pe 23 iulie 1992 la Winchester. Contactul cu fotbalul a venit destul de repede pentru că tatăl lui este un fost jucător profesionist. La fel cum Vardy a dorit să joace în copilărie pentru clubul din orașul său, însă a fost respins pentru că nu avea înălțimea necesară, Danny a visat să fie jucător în academia lui Southampton, dar a fost refuzat pentru că era prea mic. În acel moment pe St. Mary erau nume precum Adam Lallana, Oxlade Chamberlain și Gareth Bale, iar tânărului Ings nu i s-a acordat nicio șansă.
Respingerea dură din partea clubului iubit nu l-a descurajat. La vârsta de 15 ani semna primul lui contract de profesionist cu Bournemouth. După anii petrecuți în academie, decide să meargă sub formă de împrumut la clubul Dorchester Town pentru a progresa și mai mult. După perioada de împrumut, atacantul englez se alătură din nou lui Bournemouth. Anul 2011 îl găsește pe Ings semnând pentru Burnley contra sumei de 1 milion de lire sterline. Evoluțiile sale bune au ajutat echipa să promoveze și a devenit unul jucătorii curtați de marile cluburi ale Angliei.
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
ACUM O ZI
https://i.eurosport.com/2019/12/08/2732625.jpg
În anul 2015 după retrogradarea echipei și expirarea contractului alege să semneze cu Liverpool pentru suma de 12 milioane de euro. În luna octombrie a aceluiași an, chiar la prima sesiune de antrenament cu noul manager, Jürgen Klopp, Dany a suferit o leziune la ligamentele încrucișate, care l-a făcut să rateze întreg sezonul și procesul de tranziție pe care antrenorul îl făcea la Liverpool. El a revenit mai repede decât se preconiza și a început sezonul 2016-2017 ca rezerva contra lui Spurs. Ings se accidentează la genunchiul drept din nou, chiar la un an de la prima accidentare și este indisponibil pentru următoarele 9 luni. Forma tridentului ofensiv al lui Liverpool format din Mane, Firmino și Salah i-au făcut pătrunderea în primul 11 imposibilă și a cerut să fie lăsat să plece sub forma de împrumut la echipa sfinților.
https://i.eurosport.com/2015/10/01/1703030.jpg
După un prim sezon ca împrumut, el este cedat în vara lui 2019 definitiv contra sumei de 18 milioane de lire sterline. În primul sezon în tricoul echipei pentru care visa să joace de când era mic a bifat 21 de meciuri și a marcat 7 goluri. În actualul sezon, Southampton se află într-o criză de formă care a dus-o până deasupra liniei retrogradabile, iar Dany Ings pare că este singurul capabil să mențină echipă în Premier League. Englezul a punctat de 11 ori în cele 18 meciuri jucate. Cu aceste cifre el a intrat în cursa pentru titlul de cel mai bun marcator al Angliei pentru care se va duela cu compatrioții săi, Vardy, Abraham și Rashford.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
IERI LA 04:47
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38