"Vreau să le mulțumesc celor de la UEFA pentru investigațiile realizate. Au făcut o treabă excelentă în ultimii ani.", a fost mesajul lui Bartomeu.
După ultimul meci din Premier League, câștigat de formația lui Guardiola împotriva lui West Ham, scor 2-0, tehnicianul spaniol le-a oferit un răspuns celor din conducerea Barcelonei.
"Dacă oamenii de la Barcelona sunt bucuroşi că am fost suspendaţi, le reamintesc că au fost şi ei în aceeaşi situaţie. Consider că avem toate motivele să facem apel la TAS, iar sfatul meu pentru cei de la Barcelona este să nu mai vorbească atât de tare pentru că la un moment dat toţi trecem prin astfel de momente. Am încredere totală în ce au spus și ce au făcut oficialii noștri.
Premier League
Fotbalistul pentru care Manchester City plătea 32 de milioane de € și-a găsit echipă după 505 zile
IERI LA 18:01
Mi-au explicat personal motivele și îi înțeleg perfect. Vom continua să luptăm și suntem optimiști pentru sezonul viitor. Dacă ne vom califica în Champions League, vom fi acolo și poate o vom întâlni chiar pe Barcelona.", a spus Guardiola.
Prin declarația sa, tehnicianul lui Manchester City face referire la pedeapsa primită de Barca, când catalanii nu au avut dreptul să cumpere jucători în 2 perioade de transferuri, în urmă cu 6 ani.
Manchester City a făcut apel la TAS după sancţiunea primită de la UEFA, iar forul de la Lausanne va analiza cazul campioanei Angliei.
https://i.eurosport.com/2020/02/04/2768975.jpg

Guardiola va rămâne la City și după interdicția UEFA

După victoria de miercuri seară, cu West Ham, scor 2-0, Guardiola a vorbit pentru prima oară despre decizia UEFA. Forul continental a decis să o excludă pe City din Champions League pentru sezoanele 2020/2021 și 2021/2022, ca urmare a neregulilor legate de fair-play-ul financiar.
Acest lucru reprezintă o lovitură financiară teribilă pentru campioana Angliei, care se va vedea mai mult ca sigur în situația de a vinde mai mulți jucători importanți, care vor dori să evolueze în Champions League. Totuși, cea mai mare problemă era reprezentată de posibilitatea ca Guardiola să plece, așa cum s-a tot speculat în presa britanică.
Indiferent de verdictul TAS, Guardiola le-a dat asigurări oficialilor lui Manchester City că nu va părăsi corabia la greu. Deși stagiunea viitoare va consemna primul sezon al carierei de antrenor în care nu antrenează în Champions League, Pep a luat decizia de a continua pe Etihad până la finalul contractului.
"Eu voi fi aici și sezonul viitor, indiferent de ce se va întâmpla. Asta dacă nu voi fi dat afară. Iubesc acest club, iubesc să fiu aici. Aceasta e echipa mea și voi rămâne în continuare, nu contează ce se va întâmpla.", a spus Pep după meciul cu West Ham.
Până când Tribunalul de Arbitraj Sportiv va anunța decizia finală, Manchester City se pregătește de o perioadă de foc. În Champions League, trupa de pe Etihad va întâlni cea mai titrată formație din istoria competiției, Real Madrid. Înaintea meciului cu Real, "cetățenii" au derby pentru locul secund în Premier League.
Sâmbătă, în direct la Eurosport 1, de la 19:30, Leicester și Manchester City se întâlnesc într-o confruntare de cinci stele.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06