Pe locul 10 în Premier League, cu doar 7 puncte peste zona retrogradării, formația de pe Emirates se află la unul dintre cele mai negre sezoane din istoria recentă. Unai Emery a fost sacrificat de conducere, dar nici sub comanda lui Arteta londonezii nu strălucesc.
Totuși, tânărul tehnician, care a fost până în această iarnă secundul lui Guardiola la City, se bucură de tot creditul oficialilor. Acesta le-a transmis celor din boardul clubului că foarte mulți jucători din lot sunt sub standardele lui Arsenal, fiind nevoie de o serie de achiziții în vară. Pentru ca fotbaliștii vizați de stafful tehnic să poată veni pe Emirates, Arteta va trebui să renunțe la jucătorii pe care nu îi consideră suficient de buni, iar presa engleză a aflat că printre aceștia se află și două nume grele.
Dacă Pierre Emerick Aubameyang nu mai poate fi ținut, Arteta a decis ca din sezonul viitor să nu se mai bazeze pe alți doi jucători ofensivi: Mesut Ozil și Alexandre Lacazette. Germanul nu a reușit în ultima perioadă să fie regizorul de altădată, încetinind de multe ori jocul fără a aduce "lumină" în ofensiva "tunarilor", în timp ce vârful francez a îmbinat prestațiile bune cu multe meciuri în care i-a exasperat pe fani și pe cei din stafful tehnic.
Serie A
Fanii Fiorentinei, amenințări incredibile la adresa lui Vlahovic. Vârful e aproape de Juventus
ACUM 17 ORE
În scenariul probabil în care Arsenal va rata cupele europene, Arteta nu va putea aduce nume mari. El se va orienta către fotbaliști tineri și extrem de talentați, dorind să urmeze exemplul lui Lampard, la Chelsea. În acest mod, în 3-4 ani trupa de pe Emirates ar putea redeveni o forță care să poată să se lupte cu formații precum Liverpool și City, aflate în prezent la un cu totul alt nivel.
Sursa citată notează că fotbalistul pe care Arteta îl dorește cel mai mult la Arsenal este Orkun Kokcu, playmakerul de 19 ani al lui Feynoord. În ciuda vârstei fragede, jucătorul cu origini turce a dovedit deja că poate să gestioneze presiunea, iar cifrele lui sunt excelente pentru vârsta avută. Marele avantaj al lui Kokcu e că e un fotbalist polivalent. La bază mijlocaș de creație, el poate juca în ambele flancuri, având o viteză destul de bună.

Aubameyang, spre Barcelona

Atacantul gabonez le-a transmis celor de la Barcelona că este de acord cu transferul, dacă se va ajunge la un acord cu Arsenal. Cel puțin asta susține Mundo Deportivo, care dă ca sigură mutarea, în vară. Aubameyang este căpitanul și golgheterul echipei în acest sezon, însă mai are contract cu "tunarii" doar până în vara lui 2021.
Cei de la Arsenal sperau ca Aubameyang să-și prelungească înțelegerea, lucru care însă cel mai probabil nu se va întâmpla. Astfel, conducerea lui Arsenal e nevoită să-l vândă în vară, pentru a nu risca să-l piardă gratis.
Premier League
Arsenal se reorientează după ce l-a ratat pe Vlahovic! Arteta vrea un vârf care a costat o avere
IERI LA 09:24
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Dybala, disputat de 3 forțe ale Europei! Spurs, în cursă pentru Luis Diaz
IERI LA 05:55