Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revoluție la Chelsea, după finala Cupei Angliei! 5 jucători cu nume au "bagajele făcute"

Cristian Mihală

Actualizat 01/08/2020 la 18:33 GMT+3

Chelsea și Lampard pregătesc o adevărată revoluție la nivelul lotului. Fotbaliștii care nu mai intră în vederile staff-ului tehnic vor pleca: Kepa, Batshuayi, Jorginho și Emerson au deja "bagajele făcute". Lor li s-ar putea adăuga Willian, căruia îi expiră contractul.

Frank Lampard e gata să renunțe la fotbaliștii care nu au dat randament

Credit imagine: Getty Images

Chelsea a devenit în ultimele luni cea mai activă formație din Premier League pe piața transferurilor, reușind aducerea lui Ziyech și Timo Werner și fiind foarte aproape de achiziționarea lui Kai Havertz. Pentru a echilibra balanța financiară a clubului, oficialii de pe Stamford Bridge pregătesc un exod masiv. Este vorba, în general, de jucători care nu mai intră în planurile lui Lampard, dar de pe urma cărora se pot obține sume importante, anunță The Mirror.

Jucătorii care pot pleca de la Chelsea în această vară

Willian
Atacantul de bandă a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Chelsea de după reluarea campionatului, terminând sezonul cu 9 goluri și 7 assisturi.
Brazilianul a fost implicat - ca titular sau intrat pe teren pe parcursul meciului - în 36 din cele 38 de partide ale stagiunii, dar viitorul lui la Chelsea e incert.
Sud-americanul devine liber de contract și vrea să rămână la Chelsea doar în anumite condiții. Clubul i-a oferit o înțelegere pe doi ani, în timp ce Willian își dorește să semneze un contract valabil pe trei ani.
Barcelona, Manchester United, Arsenal și în special Tottenham s-au interesat de atacantul de bandă de pe Stamford Bridge.
Chelsea goalkeeper Kepa Arrizabalaga
Kepa Arrizabalaga
Chelsea a plătit pentru Kepa lui Athletic Bilbao suma de 71,5 milioane de lire, ibericul devenind în acel moment cel mai scump portar din istorie (record depășit între timp de Alisson).
Kepa a avut prestații mediocre la Chelsea, iar ultimul sezon a fost unul de coșmar. Portarul este cel mai slab din Premier League la raportul șuturi pe poartă/goluri primite, iar oficialii de pe Stamford Bridge îi caută deja înlocuitor.
Chelsea a încercat să îl ofere la Barcelona și Atletico Madrid, la schimb cu Ter Stegen/Oblak + o sumă de bani, dar ambele formații din Spania au refuzat.
Acum, "albaștrii" încearcă să îl aducă pe Dean Henderson, în condițiile în care United pare să mizeze în continuare pe De Gea, iar lui Kepa i s-a stabilit un preț "la reducere": 30 de milioane de lire. Chiar și așa, rămâne de văzut dacă cineva va fi interesat să ofere o asemenea sumă pe un goalkeeper care a ajuns rezerva lui Caballero.
Michy Batshuayi
Venirea lui Timo Werner și forma bună a lui Giroud fac din Batshuayi un fotbalist cu șanse 0 să mai joace pentru Chelsea. Asta pentru că Lampard îl are la dispoziție și pe Tammy Abraham, fotbalist care a avut un start de sezon impresionant.
Belgianul care a evoluat doar 226 de minute pentru trupa de pe Stamford Bridge în sezonul recent încheiat e deja pus pe lista de transferuri, iar Dortmund, Valencia, Brighton, West Ham și Palace s-au interesat deja de prețul lui.
Chelseas Jorginho during the Premier League match between Chelsea and Southampton at Stamford Bridge, London on Thursday 26th December 2019. (Photo by Leila Coker/MI News/NurPhoto via Getty Images)
Jorginho
Jorginho a fost primul jucător dorit de Maurizio Sarri la Chelsea, dar suma de peste 50 de milioane de lire cheltuită pentru aducerea lui nu a părut să se justifice.
Sub comanda lui Lampard, mijlocașul central a început ca titular, dar și-a pierdut acest statut încă de la jumătatea sezonului. Sarri îl vrea la Juventus, iar Chelsea e interesată să renunțe la el, mai ales că nu e un fotbalist care să fie o soluție pentru primul "11". În plus, cota lui a rămas destul de ridicată, astfel că Abramovich va direcționa banii obținuți pentru aducerea lui Kai Havertz, de la Leverkusen.
Emerson Palmieri
În ianuarie 2018, când a fost transferat, se spera ca fostul fundaș al Romei să îl scoată din primul "11" pe Marcos Alonso, jucător deficitar pe partea defensivă.
Emerson nu a impresionat nici sub Sarri și nici sub Lampard, astfel că pe final de sezon actualul tehnician l-a preferat pe Azpilicueta în stânga, făcându-i loc lui Reece James în banda dreaptă.
Acum, Chelsea visează la Ben Chilwell, iar pentru aducerea acestuia de la Leicester e nevoie ca Emerson să plece.
Spectacolul din finala FA Cup de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo