Articol scris de Romeo Ene
"Caramelele" nu au vreo obligaţie să-şi lase jucătorii să meargă la Jocurile Olimpice. Richarlison ar avea doar o scurtă vacanţă între sezoane dacă ar alege să participe la ambele turnee.

Richarlison, decisiv pentru Everton în derby-ul cu Liverpool

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Richarlison a înscris un gol pentru Everton, pe Anfield, în derby-ul Merseyside, în victoria "caramelelor" cu 2-0. A fost prima victorie din 1999 a lui Everton pe terenul lui Liverpool.
Atacantul brazilian este o prezenţă constantă la naţională, deşi are doar 23 de ani, şi este eligibil pentru Jocurile Olimpice din Japonia, care au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.
Brazilianul ar putea evolua şi la alte Olimpiade, dar doar ca unul dintre cei 3 jucători cu vârste mai mari. Everton nu are vreo obligaţie să-l lase să meargă la Tokyo, însă atacantul ar aprecia foarte mult acest lucru.
Copa America urmează să aibă loc între 11 iunie şi 11 iulie 2021, aproximativ la fel precum Campionatul European, amânat de asemenea din cauza pandemiei de coronavirus. Turneul olimpic de fotbal masculin debutează pe 22 iulie şi se încheie pe data de 7 august.
https://i.eurosport.com/2020/07/01/2842317.jpg

Vacanță scurtă pentru Richarlison, starul lui Everton

Din cauza coronavirusului, nu se ştie încă data la care va debuta noul sezon de Premier League. Însă, dacă lucrurile vor reveni la normal, campionatul ar urma să înceapă la jumătatea lunii august, oferindu-i lui Richarlison puţin timp pentru odihnă dacă va participa la ambele competiţii internaționale.
În ciuda acestui aspect, brazilianul nu vrea să rateze niciunul dintre aceste evenimente:
"Anul acesta au loc Copa America şi Jocurile Olimpice. Se pare că Everton mă va lăsa să particip doar la o competiţie... cred că este vorba despre Copa America. Le-am spus că vreau să joc la ambele dacă voi fi convocat.
Îmi place sau nu, nu ştiu dacă voi mai avea ocazia să particip la Jocurile Olimpice. Voi fi în vârstă, vreau neapărat să plec, să joc pentru Brazilia. Niciodată nu am jucat la vreo Olimpiadă, sper să mă înţeleagă. Se vor lua decizii în interiorul clubului care sper să mă avantajeze", a declarat Richarlison, pentru ESPN.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52