Manchester United va rata probabil Champions League în acest sezon, unul de coşmar pentru fanii "diavolilor". Aseară, Liverpool s-a distrat cu jucătorii lui Rangnick, învingând cu 4-0 fără să forţeze. După ce pe Old Trafford "cormoranii" se impuneau cu 5-0, asistăm la o contraperformanţă istorică pentru United: niciodată, în istoria sa, nu a luat 9 goluri tur-retur, într-o stagiune, de la acelaşi adversar.
Diferenţa enormă nici măcar nu reflectă realitatea din teren, în contextul în care, în tur, la 5-0, după eliminarea lui Pogba, Klopp a sunat adunarea, dorind să conserve rezultatul pentru a nu risca vreo acccidentare. Aseară s-a întâmplat la fel: cu partidele contra lui Everton şi Villarreal, în semifinalele Champions League, la orizont, Liverpool a forţat doar cât era necesar.
United a ajuns să arate ca o echipă de pluton, lucru greu de înţeles de legenda clubului, Rio Ferdinand, care, în epoca "Alex Ferguson" lua sezon de sezon măcar un trofeu. Acum, trupa de pe Old Trafford e fără vreo performanţă din 2017, iar lucrurile arată dezastruos.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
23/05/2022 LA 12:42
"Lăsând gluma la o parte, cum de a ajuns United să decadă atât de mult? E ceva ce nu s-a mai văzut în fotbal, la acest nivel, e alarmant. Dar au fost semnale, am spus şi după partida pierdută cu Everton că puteam să pierdem cu 4-0, 5-0, la ce atitudine am văzut la băieţi. Îi aud pe unii spunând "Dar e Manchester United, te aştepţi să câştige cu oricine". Acea Manchester United nu mai există, trebuie o reconstrucţie din temelii", a explicat fostul mare fundaş, citat de Daily Mail.
CITEŞTE ŞI:
REACȚIA FAMILIEI LUI RONALDO, DUPĂ CE FANII LUI LIVERPOOL AU FĂCUT GESTUL ANULUI ÎN FOTBAL

Ferdinand: "La United, sunt 15 jucători cu bagajele făcute"

Deşi admite că e nevoie de o reconstrucţie, mulţi dintre actualii fotbalişti nefiind suficient de buni pentru un club cu pretenţiile lui United, Rio Ferdinand atrage atenţia asupra altui aspect: cei mai mulţi jucători vor să scape de United, fiind dispuşi să ajungă la cluburi mult mai mici. Ceva de neconceput în trecut, spune fostul fundal.
Din vară, vom asista la o revoluţie în lot, aşadar, dar Ten Hag, cel desemnat să facă reconstrucţia va avea o muncă de sisif pentru ca United să se apropie de nivelul lui City sau Liverpool.
"Sunt 15 jucători cu bagajele făcute, cum s-a ajuns în această situaţie? Pe vremea mea, nimeni nu voia să plece de la club. Am avut oferte foarte tentante din alte campionate, dar am preferat să rămân la Manchester United, pentru că acea emblemă de pe piept însemna mult. Acum toţi vor să fugă de aici. Va veni un nou manager, dar trebuie să fie Einstein pentru a schimba lucrurile fundamental şi United să se lupte pentru campionat", a mai spus Ferdinand.
Manchester United e în prezent pe locul 6 în Premier League, la 3 puncte de Tottenham, care are și un meci mai puțin disputat. În weekend, "diavolii" întâlnesc Arsenal, în direct la Eurosport 1 și orice alt rezultat în afară de victorie ar fi sinonim cu ratarea Champions League.
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Tottenham a plecat după Kostic
23/05/2022 LA 09:58
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42