Jurgen Klopp vs Pep Guardiola este unul dintre cele mai interesante rivalități între doi antrenori în acest deceniu. Catalanul a început cariera de antrenor la Barcelona, având o altă rivalitate importantă, cu Jose Mourinho. S-a mutat în Germania ulterior unde l-a întâlnit pe Jurgen Klopp. Borussia Dortmund cu Klopp antrenor a fost singura care îi putea sta în cale Bayern-ului lui Guardiola. Cel puțin în meciurile directe pentru că, în ceea ce privește titlul acesta a ajuns de fiecare dată la Bayern.
Klopp a mers în Anglia la Liverpool, Guardiola l-a urmat la nu foarte mult timp după aceea. Din nou Guardiola a fost cel care s-a impuns în competiția internă, în timp ce Klopp a ieșit câștigător în mai multe dueluri directe. În plus, dacă Guardiola a avut probleme în UEFA Champions League după plecarea de la Barcelona, Jurgen Klopp nu a pierdut nicio dublă manșă în cupele europene ca antrenor al celor de la Liverpool! Iar în luna mai a câștigat UEFA Champions League, trofeul la care tânjește Guardiola.
Meciul de duminică nu este legat însă de UEFA Champions League. Este un nou duel în campionatul intern pe care Klopp vrea neapărat să-l câștige. Liverpool a încheiat sezonul trecut cu un număr record de puncte pentru o ocupantă a locului secund, 97. Puncte care i-ar fi adus titlul în toate sezoanele de Premier League de până acum, exceptând ultimele două.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Acum, Liverpool are 10 victorii și 1 egal după primele 11 etape, cu 6 puncte peste Manchester City. Iar echipa lui Guardiola va avea un program infernal până la finalul anului cu meciuri cu Chelsea, Manchester United, Arsenal și Leicester. Astfel, se anunță un nou meci care pe care.
"Cred că este foarte dificil de spus că unul dintre ei are un avantaj față de celălalt în acest moment. Deși rezultatele poate că au fost ceva mai bune pentru Klopp, dar în același timp se poate argumenta că Pep Guardiola este cel care cucerește trofeele importante la finalul sezonului.
Nu cred că Klopp sau Guardiola vor simți că unul este în avantaj față de celălalt. Vor gândi că este un meci de 50 - 50. În ceea ce privește relația dintre Klopp și Guardiola Nu sunt sigur că există una care să meargă mai departe de strânsul mâinii. Cu siguranță există mult respect între cei doi început în Germania și care există și în ziua de astăzi.
În ceea ce privește rivalitatea, nu cred că ei o privesc ca fiind o rivalitate personală. Este mai curând o poveste pentru Klopp pentru Dortmund și Liverpool au avut de-a face cu Bayern-ul și City-ul lui Guardiola. Ele au stat mai mult în calea lui decât a stat el în calea lui Guardiola. Dacă le face plăcere această rivalitate? Nu sunt prea sigur. Cred că ar fi mai fericiți dacă nu exista Manchester City în campionat, Liverpool ar fi câștigat titlul. Și invers, Liverpool i-a afectat șansele lui Manchester City în UEFA Champions League când i-a eliminat în urmă cu 2 ani. Sunt sigur că Guardiola se putea lipsi de acel moment.
Amândoi sunt manageri care evoluează în mod constant, încearcă să găsească avantaje, să optimizeze fotbalul prestat de echipele lor. Poate Guardiola chiar mai mult decât Klopp care cred că este mai calm în abordare, intervine mai puțin. Amândurora le-a fost necesar o perioadă de 1-2 ani să înțeleagă ce se cere în Premier League. Acum sunt extrem de confortabili. Cred că Guardiola vrea să câștige titlul pentru al treilea an consecutiv. Există presiune pentru a reuși acest lucru, dar a mai făcut-o deja. Klopp a câștigat deja un trofeu important cu Liverpool sezonul trecut, dar există presiune să câștige Premier League" spune jurnalistul Raphael Honigstein.

Manchester City, palmares slab cu Liverpool

Campioana ultimilor 2 ani din Premier League, Manchester City, nu se simte bine când vine vorba de duelurile cu cei de la Liverpool. În ultimele 13 întâlniri, Man City a câștigat doar două iar ambele au avut loc pe Ettihad: un 5-0 în sezonul 2017/2018 când "cetățenii" au profitat de eliminarea lui Mane, și acel 2-1 din startul acestui an cu reușita decisivă a lui Sane.
În schimb, Liverpool a câștigat 7 întâlniri, iar alte 2 s-au încheiat la egalitate. De asemenea, Jurgen Klopp este antrenorul cu cel mai bun palmares în fața lui Pep Guardiola. În cele 17 întâlniri directe, Klopp a câștigat 8, în timp ce Guardiola a triumfat în 6 în timp ce alte 3 meciuri s-au încheiat la egalitate.

Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.

Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53