Liverpool-Manchester United este derby-ul începutului de an în Premier League. Pe lângă rivalitatea istorică dintre cele 2 echipe, partida vine în contextul în care acestea se regăsesc pe primele 2 poziții în clasament, formația de pe Old Trafford având 3 puncte în plus.
Liverpool vine după 3 meciuri consecutive fără victorie (egaluri cu West Brom și Newcastle și înfrângere cu Southampton), care au făcut ca echipa lui Klopp să piardă șefia clasamentului. De forma slabă a "cormoranilor" a profitat Man United, care s-a instalat în fruntea ierarhiei, echipa lui Solskjaer devenind acum o pretendentă serioasă la titlu, lucru inimaginabil după începutul foarte slab de sezon.
https://i.eurosport.com/equinoxe/2015/05/06/1480432.jpg
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
IERI LA 09:38

Robbie Fowler: "Liverpool va câștiga jocul"

Așadar, meciul direct capătă o importanță aparte, iar majoritatea oamenilor importanți din fotbalul englez sunt de părere că Liverpool se află sub presiune înaintea mareului derby. De aceeași părere este și Robbie Fowler, al 6-lea cel mai bun marcator din istoria "cormoranilor".
"Este un joc imens. Este extrem de important, mai ales pentru Liverpool, deoarece se află în spate și nu vor să se îndepărteze prea mult.", a declarat Fowler, citat de Daily Sport.
Cu toate că recunoaște că Liverpool trece printr-un moment greu, Robbie Fowler consideră că formația lui Klopp are capacitatea de a câștiga: "Cred totuși că Liverpool va intra încrezătoare în acest meci. Nu joacă extraordinar în această perioadă, dar sunt acolo și știu că un rezultat bun i-ar plasa într-o poziție bună să continue în vârf. Eu sunt un om din Lverpool, așa că Liverpool va câștiga jocul."
Chiar dacă Liverpool traversează o perioadă de criză, totuși "cormoranii" nu au mai pierdut pe teren prorpiu de 3 ani și jumătate și cu siguranță își doresc să continue această serie. În plus, un derby cu rivala eternă îi face pe jucători mult mai concentrați, astfel că pentru United ar fi o greșeală dacă și-ar judeca adversara prin prisma ultimelor rezultate.
Liverpool-Manchester United este duminică, 17 ianuarie, de la ora 18:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Liverpool i-a fixat prețul lui Minamino. Două cluburi sunt deja interesate de starul "cormoranilor"
IERI LA 06:23
Premier League
Ten Hag renunță din start la doi jucători de la United! Au costat împreună peste 90 de milioane de €
IERI LA 17:45