Roberto Carlos a ajuns în Europa în 1995, fiind transferat de Inter de la Palmeiras. După doar un an în Serie A, fundașul brazilian a plecat la Real Madrid, unde a stat 11 sezoane, bifând 527 de apariții pentru "Los blancos" și câștigând 13 trofee.
În 2007, Roberto Carlos a decis să nu-și mai prelungească contractul cu Real și, chiar dacă avea 34 de ani, a avut numeroase oferte de a rămâne în fotbalul mare. În cele din urmă a semnat cu Fenerbahce, dar a fost foarte aproape de a ajunge în Premier League, la Chelsea.
"Am avut două propuneri, Fenerbahce și Chelsea. Cu Chelsea ceva nu a funcționat, așa că am semnat pentru Fenerbahce. Dar am fost foarte aproape de Chelsea. Ajunsesem la un acord și mai trebuia doar să merg să semnez contractul. Cu o săptămână înainte de a semna cu Fenerbahce am fost la Paris și m-am întâlnit cu Peter Kenyon și Roman Abramovich.", a declarat Roberto Carlos, citat de Daily Mail.
Fotbal
Gică Hagi a revenit pe teren la aniversarea lui Rangers. Scoțienii au împlinit 150 de ani!
27/03/2022 LA 04:24

Roberto Carlos a fost aproape de Chelsea în 2007

Brazilianul a menționat că unele lucruri birocratice l-au împiedicat să ajungă în 2007 în Premier League, unde crede că s-ar fi descurcat de minune: "Din păcate, în ultimele momente ceva nu a funcționat chiar înainte de finalizare, ceea ce se întâmplă deseori în fotbal. A existat o problemă cu avocatul. Ne pusesem de acord însă și cred că aș fi jucat bine în Premier League, era un campionat potrivit pentru calitățile mele."
Jose Mourinho a fost cel care a insistat pentru aducerea lui Roberto Carlos la Chelsea. Portughezul îl avea ca fundaș stânga pe Ashley Cole, dar își dorea o variantă de rezervă pentru acesta, iar un jucător cu experiența lui Roberto Carlos era ideal.
Brazilianul a jucat 2 ani și jumătate la Fenerbahce, după care s-a întors în țara natală, la Corinthians. A revenit însă în Europa în 2011, la Anzhi Makhachkala, unde a jucat 1 an și jumătate, iar apoi s-a retras. După o pauză de 3 ani, Roberto Carlos s-a întors pe gazon, jucând pentru jumătate de sezon la Dynamos Delhi, în India.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Roberto Carlos s-a întors pe teren pentru o zi! Imaginile din pub care au făcut înconjurul lumii
05/03/2022 LA 08:31
Fotbal
Brazilia, "surplus" de atacanți. Cine va prinde lotul pentru Mondialul din Qatar?
17/02/2022 LA 10:30