Mijlocașul legendar al "diavolilor roșii" a recunoscut că, în timpul negocierilor dintre United și PSG - fosta sa echipă - oficialii englezi îi stabiliseră deja lui Ronaldinho viitorul numărul de pe tricou.
În ciuda entuziasmului venit din partea formației din Manchester, fostul Balon de Aur n-a apucat să îmbrace tricoul roșu. Ronaldinho s-a răzgândit în ultimul moment, alegând să meargă pe Camp Nou.
Întreaga întâmplare a fost povestită de Scholes în timpul podcastului Savage Social:
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48
Ronaldinho s-a răzgândit pe ultima sută de metri. Eram aproape sigur că Sir Alex Ferguson reușise să-l convingă să semneze cu United. Țin minte că ne aflam în presezon, iar clubul se pregătea să anunțe oficial transferul. Conducerea îi pregătise chiar și viitorul număr de pe tricou. În cele din urmă, Ronaldinho s-a răzgândit și a semnat cu Barcelona.

Scholes: "Încercam să-l faultăm pentru că s-a răzgândit"

La câteva zile după ce Ronaldinho a ajuns la Barca, formația catalană și Manchester United s-au întâlnit într-un meci amical. Scholes a rememorat duelul, spunând că jucătorii lui Ferguson încercau să-l faulteze pe brazilian, în semn de "răzbunare".
A fost foarte ciudat, ținând cont că la puțin timp după ratarea transferului am jucat chiar împotriva Barcelonei. Cu toții fusesem entuziasmați înainte să se răzgândească, crezând că va aduce ceva special pe Old Trafford, la fel cum a adus Eric Cantona. Apoi, la numai 3 zile distanță, jucam contra lui în Seattle. Țin minte că încercam să-l faultăm pentru că nu a semnat cu noi.
Scholes a dezvăluit că Ronaldinho nu este singurul fotbalist important care s-a aflat foarte aproape să ajungă pe Old Trafford:
Și Harry Kewell s-a aflat într-o situație asemănătoare. În final, a semnat cu Liverpool. Damiem Duff și Arjen Robben sunt alte exemple care îmi vin în minte.

Ronaldinho a primit Balonul de Aur în 2005

După ce a refuzat-o pe Manchester United, Ronaldinho a jucat la Barcelona în următoarele 5 sezoane, reușind să câștige 2 titluri de campion în La Liga, un trofeu UEFA Champions League și o Supercupă a Spaniei. Grație evoluțiilor sale impresionante, brazilianul a primit, în 2005, Balonul de Aur.
De-a lungul carierei, Ronaldinho a mai evoluat la Gremio, Milan, Flamengo, Atletico Mineiro, Queretaro și Fluminese. Fostul decar al Barcelonei și-a trecut în palmares și Cupa Mondială din 2002, după ce Brazilia a învins naționala Germaniei în finală.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817422.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11