Sir Alex Ferguson a reușit să îl aducă pe Ronaldo pe Old Trafford în august 2003 pentru 13,4 milioane de euro, luând astfel fața unor cluburi importante precum Barcelona, Juventus sau Arsenal. Însă se pare că Liverpool credea atunci că are deja un acord pentru a-l achiziționa pe Ronaldo pentru doar 4,5 milioane de euro.
The Athletic a dezvăluit detaliile transferului ratat de Liverpool, o poveste care a început după ce oficialii cormoranilor l-au urmărit pe portughez într-un meci cu Porto. După acea partidă, secundul lui Liverpool, Phil Thompson, a ieșit la cină în Porto cu agentul Tony Henry pentru a discuta despre prețul lui Ronaldo.
”Îmi amintesc exact cuvintele lui Tony. A fost atmosferă frumoasă și relaxată. Este vorba de 4,5 milioane de euro și poate fi plătită pe durata a patru ani. Mi s-a părut rezonabil. Am întrebat de salariu și mi-a spus că ar fi vorba de 1 milion pe an”, a declarat Thompson pentru The Athletic.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11

Cum a eșuat transferul lui Ronaldo la Liverpool

Deși conducerea lui Liverpool avea unele îndoieli privind salariul cerut de un adolescent de 18 ani, ei doreau să-și asigure serviciile portughezului, considerat unul dintre cele mai mari promisiuni ale fotbalului. Clubul a crezut că are deja un acord pentru a-l aduce pe Anfield, cu toate că nu se ajunsese la o înțelegere cu jucătorul în sine.
Gerard Houllier a mers să-l urmărească live pe Ronaldo, călătorind la turneul de la Toulon. Însă totul s-a schimbat rapid. Dintr-odată, din perspectiva lui Liverpool cel puțin, Ronaldo a mers la Manchester United pentru o sumă de trei ori mai mare.
”Marți luam prânzul la baza antrenamente și am văzut pe Sky Sports că Manchester United l-a achiziționat pe Cristiano Ronaldo. Eu și Gerard era să ne înecăm cu mâncarea! Îmi amintesc că Gerard s-a ridicat în picioare și a țipat: ”Cum naiba a ajuns acolo?!”, povestește Thompson.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Premier League, etapa a 5-a

Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24