Unul dintre cei cu care fostul atacant al lui Manchester United a interacționat de-a lungul timpului este Alex Oxlade-Chamberlain. Pe vremea când cei doi se aflau la naționala Angliei, Rooney a avut o discuție cu mult mai tânărul său coleg, aflat la Arsenal în perioada respectivă.
Rooney a povestit întâmplarea într-un interviu oferit pentru The Sunday Times, dezvăluind că a rămas perplex când a auzit răspunsul lui Ox. Veteranul i-a recomandat lui Oxlade-Chmaberlain să vizioneze meciurile lui Overmars. Fostul jucător al lui Arsenal și Barcelona evolua pe același post ca și Ox, așa că Rooney s-a gândit că i-ar prinde bine să învețe câte ceva din jocul olandezului. Rooney a avut parte însă de un răspuns total neașteptat, care l-a pus serios pe gânduri.
https://i.eurosport.com/2013/06/02/1021340.jpg
Africa Cup of Nations
Aubameyang se va întoarce în Anglia înainte de finalul Cupei Africii! Care este starea fotbalistului
IERI LA 10:34

Rooney: "Ox nu știa cine e Overmars!"

"Pe vremea când eram copil nu exista Youtube. Trebuia să urmăresc fotbalul pe casete video și nu era deloc simplu să le obțin. Lucrurile s-au schimbat acum, este mult mai simplu să te uiți la videoclipuri. Am vorbit cu mai mulți jucători tineri, iar majoritatea se uită la freestyle, scheme și driblinguri, lăsând la o parte ceea ce contează cu adevărat.
Îmi amintesc că am avut o discuție cu Oxlade-Chamberlain în vestiarul Angliei, pe vremea când el era la Arsenal. I-am spus ce nu îmi plăcea la jocul lui: 'Cobori prea mult să primești mingea, stai cu spatele la poartă și le ușurezi munca fundașilor adverși'. Chiar i-am recomandat să urmărească meciurile lui Overmars. Nici nu știa cine e Overmars. I-am răspuns: 'Joci pe postul de mijlocaș lateral la Arsenal! Cum poți să nu știi cine e Overmars?!'", a povestit Rooney.
Alex Oxlade-Chamberlain a evoluat timp de 6 sezoane la Arsenal, după ce "tunarii" le-au achitat 13,8 milioane de euro celor de la Southampton în 2011. În vara lui 2017, Liverpool l-a cumpărat pe mijlocașul englez, în schimbul unei sume de 3 ori mai mare față de cea inițială.
Ox s-a integrat rapid în primul "11" al lui Jurgen Klopp și a reușit să pună umărul la câștigarea trofeului Champions League din sezonul precedent. Acum, Oxlade-Chamberlain este foarte aproape să-și treacă în palmares și titlu de campion în Premier League, după o secetă de 30 de ani a formației de pe Anfield Road.
La naționala Albionului, Oxlade-Chamberlain a debutat pe când avea 18 ani. De atunci, mijlocașul ajuns la 26 de ani a bifat 35 de selecții și a marcat 7 goluri.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
IERI LA 07:28
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53