Jurnaliștii de la The Athletic au dezvăluit un episod interesant din vara anului 2010, când Rooney a îndrăzănit să bată la ușa lui Alex Ferguson pentru a se plânge de transferurile pe care acesta le făcuse.
Wayne Rooney nu a fost niciodată timid în a-și spune clar și răspicat părerile despre ceea ce se întâmpla la Manchester United, iar când simțea că lucrurile nu merg cum trebuie a încercat să intervină, poate mai mult decât îi permitea statutul de simplu jucător.
https://i.eurosport.com/2010/02/17/582123.jpg
Fotbal
Cine sunt cei mai longevivi antrenori din top 5 campionate din Europa la final de 2021
26/12/2021 LA 14:00

Rooney a vrut să plece de la United

Relația dintre Alex Ferguson și Wayne Rooney nu a fost cea mai bună cât timp cei doi au lucrat împreună și au existat momente când tensiunile dintre cei doi au atins cote maxime.
Rooney a stat 13 ani la United, devenind cel mai bun marcator din istoria echipei de pe Old Traford, cu 253 de goluri în 559 de meciuri, dar nu de puține ori s-a vorbit că atacantul a fost la un pas să părăsească echipa.
Înainte de sezonul 2010-2011, Ferguson chiar a declarat în cadrul unei conferințe de presă că este "șocat" și "dezamăgit" de atacantul care pe atunci avea 24 de ani, pentru că acesta îi transmisese că ar vrea să plece de la United.
Potrivit jurnaliștilor britanici, Rooney era foarte nemulțumit la acea vreme de transferurile pe care le făcuse United și chiar i-a cerut socoteală lui Sir Alex pentru acest lucru.
https://i.eurosport.com/2015/10/31/1723399.jpg

Rooney, complet nemulțumit de transferul lui Chris Smalling

În sezonul 2009-2010 United terminase pe locul 2, în spatele lui Chelsea, iar Rooney era nemulțumit de felul în care "diavolii" s-au întărit în acea vară. United i-a transferat atunci pe portughezul Bebe de la Vitoria Guimaraes, pe Chris Smalling de la Fulham, pe "Chicharito" Hernandez de la Chivas Guadalajara (Mexic) și pe Marnick Vermijl de la Standard Liege.
Acea campanie modestă de achiziții l-a înfuriat pe atacantul englez, care a "bătut la ușa" lui Sir Alex pentru a se plânge de aceasta. Din cvartetul de jucători trasferați se pare că Rooney era cel mai nemulțumit de sosirea lui Chris Smalling (20 de ani pe atunci), ajuns pe Old Traford de la Fulham, în schimbul a 10 milioane de £. Acesta jucase cu doar doi ani în urmă la Maidstone United, o echipă semiprofesionistă din ligile inferioare engleze și în viziunea lui Rooney, la Manchester United nu puteau ajunge asemenea fotbaliști.
Timpul a demonstrat că Rooney s-a înșelat la acea vreme în privința lui Smalling, acesta rezistând ulterior 9 sezoane la United, după care a fost împrumutat la AS Roma sezonul trecut, iar acum s-a întors sub comanda lui Solskjaer.
Nici în privința mexicanului "Chicharito", Rooney nu a avut dreptate, acesta având cifre mulțumitoare cât timp a evoluat acolo: 59 de goluri (20 în primul sezon) în 156 de meciuri.
Wayne Rooney a jucat la United între 2004 și 2017 reușind să câștige 5 titluri în Premier League, o cupă a Angliei, dar și trofeul UEFA Champions League în 2008, jucând și alte 2 finale (ambele pierdute în fața Barcelonei).
Ulterior, Rooney a evoluat un sezon la Everton, iar apoi a plecat în MLS, la DC United, de unde a revenit în Anglia, în prezent jucând pentru Derby County în Championship.
Fotbal
Sir Alex Ferguson, decizie de neînțeles după un mare succes al carierei! Dezvăluirea unui fost elev
25/12/2021 LA 17:03
Premier League
Lovitură de teatru: Ronaldo pune antrenorul la United. Pentru ce super-tehnician insistă
22/12/2021 LA 05:44