Rooney a evoluat 13 ani pe Old Trafford, devenind o legendă a "diavolilor" și un exemplu pentru jucătorii tineri. Totuși, a existat și un moment pe care actualul manager-jucător al lui Derby nu l-ar include pe lista lucrurilor pozitive realizate în carieră.
Este vorba despre ziua în care Rooney i-a spart telefonul tânărului Ravel Morrison, aflat la vremea respectivă la echipa secundă a lui United. Legendarul atacant al "diavolilor" a intrat în vestiar și a văzut că telefonul său fusese scos de la încărcat. Iar în locul lui, cineva își pusese în priză propriul mobil.
Deși a fost un gest neînsemnat, Rooney s-a enervat foarte tare și a luat o decizie complet neașteptată, când a aflat că telefonul respectiv aparține unui jucător de la echipa a doua:
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
"Îmi amintesc că i-am spart telefonul lui Morrison la un moment dat. A intrat în vestiarul nostru, deși juca la echipa a doua. Aveam telefonul la încărcat, iar el l-a scos și l-a pus pe al lui.
Asta se întâmpla pe vremea când aveam cu toții modelul vechi de BlackBerrie. Am citit adresa de email de pe ecranul lui, iar când am văzut că nu este a unuia dintre jucătorii de la prima echipă am luat telefonul și l-am zdrobit.", a povestit Rooney, pentru UTD Podcast.

Rooney, dezamăgit de cariera lui Morrison

În ciuda acelei întâmplări nefericite, Rooney avea o părere foarte bună despre tânărul Morrison. Totuși, mijlocașul a avut o carieră modestă, schimbând foarte multe echipe. În prezent, Morrison evoluează la ADO Den Haag, în Olanda.
"Era strălucitor la antrenamente, dar a avut câteva probleme care i-au afectat cariera. Cu toții credeam că va ajunge la un nivel de top, dar eram conștienți și de problemele sale. Am vorbit cu el, iar Gary Neville chiar l-a invitat să locuiască la el acasă.", a mai spus Rooney.
În prezent, Rooney îndeplinește rolul de jucător-manager la Derby, după demiterea lui Phillip Cocu. Cel mai probabil, atacantul va ocupa dubla-poziție pentru o scurtă perioadă de timp, până când board-ul echipei din Championship va găsi un înlocuitor cu experiență.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52