"Cormoranii" s-au transformat în ultimele două sezoane într-o mașinărie perfectă, sub comanda lui Klopp. Acest sezon arată cât de puternică e formația de pe Anfield, care, după cucerirea Ligii Campionilor, a intrat mai decisă ca niciodată în noua stagiune. Titlul va ajunge la Liverpool după o pauză de 30 de ani, Salah&Co având un parcurs inegalabil în istoria fotbalului modern: 25 de victorii și un egal în cel mai puternic campionat din lume.
Totuși, nu toți sunt fermecați de modul în care se prezintă trupa lui Klopp. Deși e evident că Liverpool dispune de fotbaliști de mare clasă, Roy Keane, fostul mare mijlocaș al marii rivale, Manchester United, spune că doar Van Dijk ar fi fost titular în echipa lui Alex Ferguson de acum două decenii. În 1999, United a reușit o triplă istorică, după una dintre finalele memorabile de Champions League. Conduși de Bayern cu 1-0 în prelungiri, "diavolii" au punctat de două ori în "Fergie time" pentru a se încorona "Regina Europei".
Independent de forța de atunci a lui United, opinia lui Keane pare una controversată, motiv pentru care a și intrat într-o polemică în studioul Sky Sports cu Jamie Carragher, fostă legendă a "cormoranilor". Totuși, Keane a recunoscut că e impresionat de calitățile lui Van Dijk, despre care a vorbit la superlativ.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 7 ORE
"Sunt un mare fan al lui Van Dijk. Băiatul ăsta e o mașină, dar și Jaap era la fel, un fotbalist fantastic. Totuși, Van Dijk e mai bun cu mingea la picior. Imaginați-vă să îi ai pe amândoi în centrul apărării, nu cred că o echipă ar primi prea multe goluri", a spus Keane.
Dacă fostul mijlocaș al lui United îl vede doar pe Van Dijk într-o echipă combinată Liverpool 2020/United 1999, Carragher a nominalizat alți trei jucători de la "cormorani" în această formație ipotetică (pe lângă fundașul olandez): Alexander Arnold, Mane și Salah.
Primul "11" al lui Manchester United în finala din 1999 a Champions League
Schmeichel - Gary Neville, Johnsen, Stam, Irwin - Beckham, Butt, Blomqvist, Giggs - Cole, Yorke
*Roy Keane și Scholes au ratat finala din cauza suspendărilor. Ei erau titulari indiscutabili, în locul lui Butt și Blomqvist. De asemenea, în ultimul act a lipsit și Berg, accidentat, care făcea în mod normal cuplu în centrul defensivei cu Jaap Stam.
Ca atare, primul "11" tip al lui United din acel sezon era următorul:
Schmeichel - Gary Neville, Berg, Stam, Irwin - Beckham, Roy Keane, Scholes, Giggs - Cole, Yorke
Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
ACUM 18 ORE
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
ACUM O ZI