Internaționalul portughez, care a sosit de la Benfica pentru 65 de milioane de lire vara trecută, a fost o piesă cheie într-un sezon impresionant pentru campioana Manchester City.
City a primit 32 de goluri tot sezonul, cu patru mai puține decât următoarea cea mai bună defensivă, iar Dias a format un parteneriat impozant cu John Stones în centrul defensivei.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

De ce Ruben Dias a fost piesa care lipsea din puzzle-ul Manchester City

Manchester City, la fel ca toate echipele lui Pep Guardiola de altfel, are o slăbiciune fundamentală. În anumite situații, împotriva unor anumite echipe (Leicester City, de exemplu, în acest sezon), apărarea îl trădează pe Guardiola.
Pentru că echipele lui Pep reușesc să aibă mereu o proporție covărșitoare a posesiei - datorită atât talentului incredibil al jucătorilor dar și structurii bazate pe posesie propusă de spaniol - echipele sale fac terenul mai mic decât este de fapt.
Problema este că, pentru că echipa sa are o astfel de strategie care presupune un pressing și contrapressing avansate, acest lucru lasă vulnerabilă defensiva pentru pasele filtrante, care pot oferii spații destul de mari pentru atacanții adverși. La începutul acestui sezon, calitatea ocaziilor adversarilor lui City a crescut semnificativ.
Multă lume l-a criticat pe Guardiola și pe bună dreptate - stilul acesta de joc îi pune în poziții vulnerabile pe fundași, de unu la unu, atunci când pressingul este învins. Este dificil să te aperi când ai atât de mult spațiu liber în spate.
Este un efect natural al acestui stil de joc - dacă ai tot timpul mingea și ești de-a dreptul cantonat în jumătatea adversă, atunci când contra-pressingul tău eșuează, ai o problemă foarte mare.
Salvarea a venit în acest sezon de la noul cuplu de fundași centrali, format din nou venitul Ruben Dias și reinventatul John Stones. Cei doi sunt confortabili să se apere chiar și cu spațiile mari create în echipă. Faptul că Guardiola are acum doi fundași centrali care sunt dispuși să se apere avansat și cu spații mari în spate a schimbat cu totul jocul lui City.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52