Fundașul lui Manchester City, care a fost adus de la Benfica pentru 70 de milioane de euro vara trecută, a devenit rapid cel mai bun fundaș central din campionat și a fost decisiv pentru titlul cucerit de trupa lui Guardiola.
Dias a primit cele mai multe voturi de la cei aproape 700 de membri, următorii clasați fiind Harry Kane (Tottenham), Kevin de Bruyne (Manchester CIty) și Bruno Fernandes (Manchester United).
Dias este primul fundaș care câștigă acest trofeu de la Steve Nicol (Liverpool) în 1989, acum mai bine de 30 de ani. De asemenea, este doar al treilea jucător care a primit acest premiu în primul său sezon la club, după Jurgen Klinsmann la Tottenham în 1995 și Gianfranco Zola la Chelsea în 1997.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

Cum a contribuit Ruben Dias la titlul cucerit de Manchester City

Filosofia de atac a lui Guardiola se bazează pe manipularea formei defensivei adverse, spaniolul are nevoie ca formația sa să fie una compactă pentru a minimiza ocaziile create de adversari.
Problema este că, pentru că echipa sa are o astfel de strategie care presupune un pressing și contrapressing avansate, acest lucru lasă vulnerabilă defensiva pentru pasele filtrante, care pot oferii spații destul de mari pentru atacanții adverși. La începutul acestui sezon, calitatea ocaziilor adversarilor lui City a crescut semnificativ.
Multă lume l-a criticat pe Guardiola și pe bună dreptate - stilul acesta de joc îi pune în poziții vulnerabile pe fundași, de unu la unu, atunci când pressingul este învins. Este dificil să te aperi când ai atât de mult spațiu liber în spate.
Este un efect natural al acestui stil de joc - dacă ai tot timpul mingea și ești de-a dreptul cantonat în jumătatea adversă, atunci când contra-pressingul tău eșuează, ai o problemă foarte mare.
Salvarea a venit în acest sezon de la noul cuplu de fundași centrali, format din nou venitul Ruben Dias și reinventatul John Stones. Cei doi sunt confortabili să se apere chiar și cu spațiile mari create în echipă. Faptul că Guardiola are acum doi fundași centrali care sunt dispuși să se apere avansat și cu spații mari în spate a schimbat cu totul jocul lui City.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52