Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ryan Giggs îi dă șanse mici la titlu lui United: "Cât timp ei sunt aici, va fi foarte greu"

Nicu Savin

Publicat 31/10/2020 la 15:44 GMT+2

Ryan Giggs, fostul mare jucător al lui Manchester United, a vorbit deschis, în cadrul unui podcast, despre șansele ca Manchester United să redevină campioană în Premier League în următorii ani. Galezul s-a arătat foarte îngrijorat în acest sens, spunând că ar putea trece 15-20 de ani până când "diavolii" vor cuceri un nou titlu în Premier League.

Ryan Giggs - Wales

Credit imagine: Getty Images

Manchester United a cucerit ultimul titlu în Premier League în sezonul 2012-1013, ultimul cu Alex Ferguson la cârma echipei. De atunci, clubul de pe Old Trafford a intrat într-un con de umbră, din care pare să nu mai aibă ieșire, în ciuda investițiilor masive din ultimii ani.
Rând pe rând, David Moyes, Louis Va Gaal sau Jose Mourinho au eșuat în a readuce echipei gloria de altădată și au fost înlocuiți mai devreme decât era prevăzut. Momentan, echipa este pe mâinile lui Ole Gunar Solskjaer, un om care cunoaște bine clubul și chiar dacă echipa a dat deseori semne că este pe drumul cel bun, concurența din Premier League este mai aprigă ca niciodată, iar acest început de sezon nu le dă prea mari speranțe fanilor lui United că echipa lor ar putea deveni campioană.

Ryan Giggs: "Ar putea trece 15-20 până la un nou titlu"

Legenda "diavolilor", Ryan Giggs, este și mai sceptic, declarând că așteptarea ar putea dura mult mai mult, evocând exemplul lui Liverpool, care a așteptat 30 de ani pentru un nou titlu intern.
Întrebat dacă este îngrijorat că United ar putea aștepta mulți ani cucerirea unui nou titlu, galezul a răspuns prompt: "Da, 100%! S-ar putea să treacă 15-20 de ani, mai ales dacă Klopp și Guardiola rămân aici. Au resurse uriașe și jucători foarte buni."
Galezul a mers mai departe și a explicat de ce crede că United nu are șanse mari la titlu în următorii ani: "Trebuie să ne uităm la Liverpool. În 1990 credeau că vor câștiga curând campionatul, dar au trecut 30 de ani. Chiar și la Klopp a durat 4 ani și jumătate până a cucerit titlul. A îmbunătățit echipa în fiecare sezon, a câștigat Champions League și apoi a venit titlul. Fiecare manager nou care vine la United este văzut ca cel care va cuceri un nou titlu, dar nu este atât de simplu."
Ryan Giggs este unul dintre fotbaliștii legendari ai lui Manchester United. A jucat toată viața la clubul de pe Old Trafford, iar cifrele atinse de galez vorbesc de la sine: 928 de meciuri, 161 de goluri și 248 de pase decisive. Giggs a câștigat de 13 ori titlul în Premier League cu United și s-a încoronat și în 2 rânduri campion al Europei alături de "diavolii roșii".
Meciurile din Premier League de la Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League, program etapa 7
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo