Giggs n-a considerat deloc amuzant gestul lui Van Gaal și s-a temut că relația sa cu noul manager de pe Old Trafford va fi problematică. La vremea respectivă, Giggs se afla pe finalul carierei de jucător și îndeplinea funcția de asistent al lui Van Gaal. Galezul fusese numit chiar manager interimar, pentru o scurtă perioadă, după demiterea lui David Moyes.
Van Gaal a cucerit un singur trofeu în perioada petrecută la cârma lui United, iar numele său a fost folosit de mulți jucători, printre care și Robin van Persie, în conotații negative.
În cadrul podcastului lui Jamie Carragher, "Greatest Game", Giggs a povestit cum a decurs prima lui discuție cu Van Gaal:
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56

Giggs: "La prima noastră întâlnire, Van Gaal m-a lovit cu pumnul în stomac!"

"Era diferit și foarte dominant. Prima oară când ne-am întâlnit, Van Gaal m-a lovit cu pumnul în stomac. Ne-am văzut la un hotel. Pregătisem o listă cu jucători care mie mi se păreau buni și alta cu jucători care nu mă impresionau. Mi-a deschis ușa, m-a privit atent și mi-a spus <Văd că te menții în formă!>. Apoi m-a lovit cu pumnul în stomac.
Nu știam cum să reacționez. Dacă l-aș fi lovit și eu, cu siguranță aș fi fost imediat dat afară. Pur și simplu, ăsta era felul său de a fi. Era foarte dominant și îți spunea direct, în față, ce voia. Totuși, avea grijă de jucătorii și staff-ul său. Chiar este o persoană bună, dar are și o latură mai ciudată.", a spus Ryan Giggs, în cadrul podcastului "Beautiful Game".

Giggs a plecat de la Manchester United după 26 de ani

Louis van Gaal a rezistat numai doi ani pe banca lui United, fiind înlocuit cu Jose Mourinho. Singurul trofeu cucerit de olandez la cârma "diavolilor" a fost Cupa Angliei, în 2016. În vara aceluiași an, de la Manchester United a plecat și Ryan Giggs. Legendarul mijlocaș a petrecut, per total, 26 de ani pe Old Trafford.
"Am simțit că este momentul potrivit să plec. A fost trist, dar în același timp m-am simțit ușurat. Mă gândeam <Ce urmează acum?>.", a mai spus Giggs.
Ryan Giggs și-a luat doi ani de pauză, iar în 2018 a fost numit selecționerul Țării Galilor.
Fostul căpitan al lui Manchester United a cucerit 34 de trofee alături de "diavoli", printre care se numără 13 titluri în Premier League și 2 Ligi ale Campionilor.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53