Considerat unul dintre cei mai răsunători jucători din istoria lui United, Giggs a fost promovat la prima echipă a "diavolilor roșii" la începutul anilor '90, pe când era doar un adolescent. Ferguson i-a oferit multă încredere încă din primul sezon, folosindu-l în 25 de meciuri, motiv pentru care Giggs a considerat că este timpul să treacă la următorul nivel.
Bryan Robson, căpitanul de la acea vreme, l-a încurajat pe tânărul mijlocaș să-i ceară lui Ferguson o mașină nouă, din partea clubului de pe Old Trafford. Giggs nu s-a gândit vreun moment la ce urma să se întâmple.

Giggs: "Ferguson m-a dat afară din birou"

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Întreaga întâmplare a fost povestită de legendarul mijlocaș la podcastul celor de la Manchester United:
Am fost păcălit. Primul lucru care îmi vine în minte este fața roșie de furie a managerului (n.r. - Sir Alex Ferguson), în timp ce mă privea și voia să mă arunce pe fereastră. Practic, jucasem 20-25 de meciuri până în acel moment. Robbo (n.r. - Bryan Robson) nu făcuse până atunci vreo glumă cu mine, așa că am avut încredere în el. I-am spus: 'Robbo, toată lumea are o mașină oferită de club', iar el mi-a răspuns: 'Da, cred că ar trebui să-l întrebi și tu pe manager. Spune-i că ai jucat 25 de meciuri și că meriți să primești o mașină'. Așa am făcut. I-am bătut la ușă și i-am spus: 'Mister, am jucat deja 25 de meciuri, deci m-am integrat în echipă. Puteți să-mi oferiți o mașină?'. La jumătatea întrebării era deja roșu la față, iar când am rostit 'mașină' a început să mă înjure. A fulgerat: 'Mașină?! Nu vei primi nici măcar o bicicletă! Ieși afară din birou în momentul ăsta, până nu te arunc pe geam!'. Am ieșit imediat și am dat peste colegii mei. Cu toții au ascultat cu mare atenție discuția. Așa se întâmplă, trăiești și înveți. | Ryan Giggs

Giggs a câștigat 34 de trofee la Manchester United

În ciuda incidentului tensionat din urmă cu 30 de ani, Ryan Giggs a avut o carieră impresionantă, devenind unul dintre cei mai iubiți oameni de pe Old Trafford. Galezul și-a petrecut întreaga carieră la Manchester United, reușind să înscrie 161 de goluri și să ofere 247 de pase decisive, în 927 de apariții.
În cele 24 de sezoane în care a îmbrăcat tricoul lui United, fostul mijlocaș a cucerit 34 de trofee, printre care 13 titluri în Premier League și 2 Ligi ale Campionilor.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52