Vineri, a avut loc o ședință de peste patru ore a tuturor formațiilor din Premier League, în care s-a discutat în amănunt care sunt cele mai bune variante pentru reluarea stagiunii. Miza e mare, având în vedere că vorbim de 800 de milioane de euro din drepturile TV, pe care cluburile nu le-ar mai primi.
https://i.eurosport.com/2020/05/04/2814085.png
Totuși, anumite cluburi ar renunța la această ultimă tranșă de bani din drepturile pe anul acesta, doar pentru a fi sigure că vor încasa banii aferenți pentru sezonul viitor. Ca atare, vor să saboteze proiectul și să forțeze anularea Premier League. Este vorba de formațiile aflate în subsolul clasamentului, care se tem de retrogradare. Dacă stagiunea ar fi oprită acum, nimeni nu ar retrograda, lucru care le convine lui Aston Villa, Watford, West Ham, Brighton, Norwich și Bournemouth.
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
ACUM 21 ORE
"Vor să distrugă fotbalul doar din dorința de a evita retrogradarea. Gândesc doar în propriul interes", notează Daily Mail, care citează unul dintre reprezentanții echipelor din vârful ierarhiei.
Conform unor surse Daily Mail, în acest moment situația stă în felul următor:
  • 13 cluburi vor reînceperea sezonului;
  • 6 cluburi se opun reluării stagiunii;
  • 1 club e indecis.
Este nevoie ca 14 din cele 20 de cluburi să voteze pentru reluarea stagiunii pentru ca aceasta să se reia. Brighton și West Ham au vorbit public despre faptul că reînceperea sezonului ar prezenta un risc ridicat pentru toată lumea, dar în realitate aceste argumente ar fi folosite doar pentru a ascunde dorința de a nu se relua stagiunea pentru a rămâne în Premier League și a avea garantată o sumă de bani impresionantă pentru sezonul 2020-2021.

Ce s-a discutat în ședința de vineri a Premier League

Ședinţa a fost una maraton, de peste 4 ore, însă nu s-a luat o decizie finală privind reînceperea campionatelor engleze.
Într-o videoconferinţă la care au participat pentru prima oară şi experţi în sănătate desemnaţi de Guvern, s-a discutat pe larg despre ce va presupune reluarea Premier League şi care sunt paşii de urmat.
"Liga şi cluburile au discutat azi despre paşii de urmat în vederea reluării sezonului 2019-2020 în deplină siguranţă. Prioritatea Premier League e reprezentată de siguranţa jucătorilor, a antrenorilor, a tuturor celor din staffuri şi a suporterilor. Cluburile vor reveni la antrenamente doar sub atenta îndrumare a Guvernului englez şi după ce experţii din sănătate îşi vor da acordul. La şedinţa de azi a participat şi un grup de specialişti în medicină, recomandat de Guvern. Nu s-a luat vreo decizie finală, dar s-a pus la cale un plan care să aibă în vedere derularea cât mai bună a proiectului "Restart". Cluburile şi-au exprimat încă o dată dorinţa de a termina stagiunea 2019-2020, dar totul trebuie să se facă în deplină siguranţă şi cu respectarea instrucţiunilor date de Guvern", notează premierleague.com.
Presa engleză susţine că vinerea viitoare va fi o nouă videoconferinţă, în care se vor stabili exact şi datele de reluare. Se speculează că de pe 18 mai toate formaţiile se vor putea prezenta la antrenamente în formulă completă, iar 8 iunie ar fi data de reluare a campionatului.
S-a vorbit despre posibilitatea ca toate partidele să se dispute pe terenuri neutre, departe de aglomeraţiile urbane, pentru ca jucătorii, staffurile şi comunităţile să fie cât mai protejate.
După 29 de etape jucate în Anglia înainte de întrerupere, Liverpool era lider autoritar, cu 25 de puncte avans faţă de a doua clasată, Manchester City. "Cormoranii" mai aveau nevoie de doar două victorii pentru a fi matematic campioni după o pauză de 30 de ani. Bătălia pentru Champions League se anunţă însă crâncenă, în condiţiile în care echipa lui Guardiola a fost suspendată de UEFA din Europa, din cauza nerespectării fair-play-ului financiar. În aceste condiţii, dacă TAS nu vine cu o modificare a hotărârii forului continental, locul 5 din Premier League va duce în preliminariile Ligii. În consecinţă, inclusiv formaţia de pe locul 9, Arsenal, visează să ajungă in-extremis în Champions League, astfel că lupta va fi una pe muchie de cuţit.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
IERI LA 07:39
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
23/05/2022 LA 12:20