Salah a aprins scântei în presa din Anglia și nu numai cu declarația sa interpretabilă oferită spre finalul anului trecut.
În luna decembrie, starul lui Liverpool a fost întrebat despre un posibil transfer în La Liga, la Real Madrid sau Barcelona. Ca răspuns, Salah a declarat că viitorul său este incert și nu a negat posibilitatea de a pleca de pe Anfield:
"Cred că Real și Barca sunt două cluburi de top. Nimeni nu știe ce se va întâmpla în viitor. Deocamdată sunt concentrat să câștig Premier League și Champions League din nou alături de Liverpool. Totul stă în mâinile clubului, nu este decizia mea", a afirmat Salah, luna trecută, pentru cotidianul AS.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56

Salah a lămurit discuțiile din jurul viitorului său la Liverpool: "Vreau să rămân aici cât mai mult timp!"

Răspunsul lui Salah a generat multe discuții și scenarii în presa britanică, însă un ultim interviu acordat de egiptean a liniștit spiritele.
Întrebat din nou unde se vede în viitor, Salah a "pasat" decizia finală conducătorilor de pe Anfield. În același timp, atacantul de 28 de ani a asigurat că își dorește să continue aventura alături de trupa pregătită de Jurgen Klopp:
"Nu știu (n.r. - unde se vede în viitor). Dacă mă întrebați acum, aș vrea să rămân aici cât mai mult timp. Dar, cum am mai spus și înainte, decizia finală se află în mâinile clubului. Întotdeauna voi da 100% până în ultimul minut pe care îl voi juca la acest club. Vreau să câștig cât mai multe trofee.
Îmi doresc să dau totul pentru acești oameni care mi-au oferit dragostea lor de-a lungul timpului", a spus Mohamed Salah, pentru publicația norvegiană TV2, citată de Daily Mail.

Klopp, nedumerit de prima declarație oferită de Salah

La scurt timp după primul interviu oferit de Salah, în presa din Spania, Jurgen Klopp a intervenit și a dezvăluit că nu înțelege de ce ar vrea un jucător să plece de la Liverpool la ora actuală:
"Noi facem schimbări, aducem jucători, iar dacă un jucător vrea să plece, nu-l putem opri. Dar sincer să fiu, nu înțeleg de ce ar vrea cineva să plece. Când Mo a răspuns acelei întrebări a fost ca și cum acele cluburi ar fi fost interesate și el nu ar fi spus nu.
Toți am putea să căutăm altceva dacă asta am vrea, dar singurul motiv pentru care ai vrea să pleci din Liverpool este vremea. Ce alt motiv ar putea exista? Este unul dintre cele mai mari cluburi din lume, ne plătim jucătorii foarte bine, poate că nu îi plătim cel mai bine, dar nimeni nu se poate plânge, avem unul dintre cele mai grozave stadioane și suporteri extraordinari, avem fani peste tot în lume.
Culoarea noastră e roșie, cea mai frumoasă dacă mă întrebați pe mine. Desigur, nu poți forța pe nimeni să stea aici dacă nu vrea, cam despre asta este vorba", spunea Jurgen Klopp, luna trecută.
Contractul lui Salah expiră în vara anului 2023. Din momentul sosirii sale pe Anfield, în 2017, egipteanul s-a dezvoltat enorm sub comanda lui Jurgen Klopp, devenind unul dintre cei mai buni jucători din lumea fotbalului, în prezent.
În cele 3 sezoane și jumătate petrecute alături de "cormorani", Salah a marcat 111 goluri și a oferit 45 de assist-uri, în 178 de apariții.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53