Înainte de startul sezonului, oficialii Premier League au supus la vot chestiunea numărului de schimbări din timpul unui meci, precum și cea a numărului de jucători care pot fi trecuți pe foaia de joc. Echipele au ales, iar majoritatea au decis să se revină la regulamentul de dinainte de pandemie, adică la maxim 3 schimbări pe meci și un număr de 18 jucători incluși în lot pentru o partidă.
Echipele mari și-ar fi dorit continuarea cu regulamentul din finalul sezonului trecut, invocând calendarul foarte comprimat și necesitatea de a utiliza cât mai mulți jucători. Echipele mai mici însă nu au fost de acord, considerând că cele 5 schimbări pe meci le dezavantajează vizibil, deoarece loturile lor nu sunt atât de valoroase precem cele ale granzilor.
Potrivit Daily Sport, primul vot în acest sens a avut loc pe 6 august, iar rezultatul a fost de 11-9 în favoarea revenirii la regulamentul de dinainte de pandemie. La începutul lunii septembrie a avut loc o nouă întrunire a reprezentanților cluburilor, iar ponderea a fost și mai mare pentru revenirea la 3 schimbări și 18 jucători în lot, astfel că noul sezon din Premier League a început cu acest regulament în vigoare.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18

Jurgen Klopp și Pep Guardiola cer revenirea la 5 schimbări pe meci

Rând pe rând, managerii principalelor forțe din Anglia și-au manifestat indignarea că nu pot efectua 5 schimbări în fiecare meci, așa cum se întâmplă în toate celelalte campionate importante, dar și în cupele europene. Principalul argument ar tehnicienilor o reprezintă accidentările care sunt provocate de suprasolicitarea anumitor jucători și care ar putea fi evitate dacă antrenorii ar avea mai multă libertate privind schimbările.
După ce Jose Mourinho, Ole Gunar Solskjaer și Frank Lampard și-au arătat nemulțumirea față de această situație, Pep Guardiola și Jurgen Klopp s-au alăturat și ei contestatarilor actualului regulament.
"Este vorba de protejarea tuturor jucătorilor din Premier League și statisticile vorbesc de la sine. Sunt cu aproape 50% mai multe leziuni musculare decât sezonul trecut. Ar trebui ca managerii sau asociația jucătorilor să decidă dacă se fac 3 sau 5 schimbări. De ce peste tot în lume se poate, iar aici, unde este cel mai solicitant fotbal, nu putem ajuta jucătorii?", a declarat Guardiola la conferința de presă premergătoare meciului cu Sheffield United.
Liverpool este poate cea mai afectată echipă din Premier League de accidentări, iar Jurgen Klopp și-a arătat și el nemulțumirea față de regula numărului de schimbări, menționând însă că este sceptic că se va modifica ceva în acest sens: "Nu cred că schimbarea este posibilă și asta din cauza sistemului. În mod evident, nu ajută pe nimeni când Chelsea, City, Liverpool, United, Tottenham, Arsenal și Leicester au accidentări, dar fiecare dintre aceste echipe are un singur vot, deci nu e suficient. Acesta este sistemul."
"Dacă se gândește cineva la acești fotbaliști și la sănătatea lor mentală și fizică, singura soluție sensibilă ar fi fost să ne dea ocazia să mai odihnim câțiva jucători.", spunea și Ole Gunar Solskjaer cu câteva zile în urmă.
Conform presei britanice, conducătorii Premier League au luat act de plângerile repetate ale managerilor în această privință și au confirmat că nu se opun unei schimbări din mers a regulamentului.
Acest lucru s-ar putea întâmpla în cadrul următoarei ședințe a reprezentanților cluburilor din Premier League. Totuși, este greu de crezut că se poate modifica ceva, deoarece pentru schimbarea regulamentului este nevoie de minim 14 voturi în favoarea acestui lucru.
Meciurile din Premier League de la Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59