West Bromwich este primul club care își schimbă antrenorul în acest sezon de Premier League. Oficialii clubului nu au stat prea mult pe gânduri după despărțirea de Slaven Bilic și cu puțin timp în urmă au anunțat preluarea echipei de către Sam Allardyce, un antrenor cu o vastă experiență în fotbalul englez.
Managerul de 66 de ani a semnat un contract valabil până în vara lui 2022, dar care va putea fi desfăcut de orice parte în cazul în care echipa va retrograda în championship la finalul actualei stagiuni.
"În Sam avem un antrenor cu un pedigree dovedit în Premier League, care a adus un plus fiecărui club pe care l-a antrenat. Credem și, mai important, Sam crede că avem un grup de jucători care au calitatea necesară pentru a oferi clubului cele mai mari șanse de supraviețuire în Premier League.", a declarat Luke Dowling, Directorul Sportiv al lui West Brom, citat de Sky Sports.
Championship
Steve Bruce a revenit în antrenorat, după demiterea de la Newcastle! Contract pe un an jumătate
03/02/2022 LA 19:39

Misiune dificilă pentru Sam Allardyce

West Brom este penultima în Premier League, cu doar 7 puncte acumulate în 11 meciuri disputate, iar obiectivul clar al echipei este salvarea de la retrogradare. Această misiune nu va fi deloc ușoară, dar numirea lui Allardyce poate aduce un suflu nou la echipă, experiența sa putând fi un factor decisiv în lupta pentru rămânerea în Premier League.
Allardyce va avea însă de gestionat o situație destul de complicată. Slaven Bilic a fost foarte popular în rândul fanilor lui West Brom, iar croatul s-a plâns în dese rânduri că oficialii nu l-au susținut cu anumite transferuri în vară. În aceste condiții, o serie de rezultate negative în următoare perioadă s-ar putea răsfrânge asupra noului manager și asupra conducerii, în ciuda faptului că fanii nu pot fi prezenți în număr mare pe stadion.
Primul meci la care Allardyce va sta pe banca lui West Brom ar putea fi cel cu Aston Villa de pe teren propriu. Tehnicianul trebuie să treacă mai întâi testul pentru Covid-19, pentru a se putea alătura echipei.
Ultima echipă antrenată de Allardyce a fost Everton, de unde a plecat în 2018. Pe lângă Everton și naționala Angliei, managerul de 66 de ani le-a mai pregătit pe Crystal Palace, West Ham United, Sunderland sau Newcastle.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/15/2955819.jpg
Championship
Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League! Fulham, cea mai ofensivă echipă din Anglia
17/01/2022 LA 09:59
Championship
O nouă ironie la adresa lui George Pușcaș! Ce bornă impresionantă a atins la Reading
12/12/2021 LA 13:08