Maurizio Sarri nu pare a fi omul care să o ducă pe "Bătrâna Doamnă" la nivelul următor, așa cum spera conducerea torinezilor. După ce a dominat ani la rând fotbalul italian, bianconerii au un singur obiectiv - câștigarea Champions League. Au fost aproape de două ori în istoria recentă, dar nici Conte și nici Allegri nu au putut câștiga mult râvnitul trofeu. Acesta din urmă a fost extrem de aproape în două rânduri, dar a pierdut finalele cu Barcelona și Real Madrid.
Încrederea în Sarri este limitată, mai ales dacă Antonio Conte îi va sufla titlul, iar La Repubblica a anunțat că Massimiliano Allegri ar putea să revină pe banca lui Juve. Dar marele pariu al lui Andrea Agnelli este Pep Guardiola, tehnician pe care l-a dorit dintotdeauna la cârma "Bătrânei Doamne".
Părțile au cochetat și în trecut, dar la finalul acestei stagiuni lucrurile ar putea deveni concrete. Italienii îi oferă un cec în alb lui Pep pentru a semna, iar Sam Allardyce consideră că o asemenea mutare ar fi extrem de inspirată. "Big Sam" este de părere că revenirea lui Guardiola în Serie A - acolo unde a evoluat ca jucător - ar duce la o schimbare de percepție a fotbalului italian și la un interes mult mai mare din partea tuturor.
Premier League
Arsenal, ofensivă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta vrea încă un jucător de la City
IERI LA 10:23
"Stilul de fotbal italian e foarte negativ, foarte defensiv. Să câștigi cu 1-0 a fost mereu îndeajuns pentru italieni. Dar Guardiola, dacă va merge în Italia, va schimba complet asta. El își impune stilul de fotbal oriunde se duce. O va transforma pe Juventus", a spus Allardyce, 65 de ani, în presa engleză.

Juventus, ofertă de nerefuzat pentru Guardiola

Jurnaliștii britanici susțin că oficialii torinezi îi pregătesc tehnicianului spaniol o ofertă impresionantă. Cei de la Juventus nu îi vor propune o sumă exactă, ci vor lăsa la latitudinea lui Guardiola câți bani va dori să primească. În prezent, managerul de 49 de ani încasează un salariu de 17,75 milioane de euro pe an la Manchester City.
Guardiola nu are un sezon strălucit în Premier League, unde Manchester City ocupă locul secund, la 22 de puncte în spatele liderului Liverpool. Totuși, formația de pe Etihad Stadium speră să câștige, în premieră, trofeul Champions League. City va juca în sferturile de finală împotriva Realului, într-o dublă manșă, pe 26 februarie și 17 martie.
De-a lungul carierei, Guardiola le-a mai pregătit pe Barcelona și Bayern Munchen, reușind să câștige, per total, 28 de trofee, printre care 2 Champions League și 2 titluri în Premier League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
24/05/2022 LA 21:31
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08