articol de Alex Ivan
Șefii lui Manchester City au multe aspecte de pus la punct în acest sezon. Obiectivele echipei lui Guardiola sunt recâștigarea titlului în Premier League și, mai ales, cucerirea primului trofeu UEFA Champions League. În ceea ce privește acțiunile din afara terenului, conducerea cetățenilor va avea de rezolvat câteva probleme cruciale legate de viitorul clubului.
Printre prioritați se numără prelungirea înțelegerii cu Pep Guardiola și achiziționarea unui nou vârf de clasă mondială. În plus, conducerea urmărește și prelungirea contractelor unor jucători importanți, precum Kevin De Bruyne și Raheem Sterling.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11
Mare vis al fanilor lui City rămâne însă aducerea lui Messi pe Etihad Stadium.

Guardiola, indecis asupra viitorului său

Contractul lui Guardiola va expira la sfârșitul acestui sezon și multă lume anticipează o schimbare la nivelul băncii tehnice. Oficialii lui Manchester City și-au exprimat în multe rânduri dorința de a continua colaborarea cu antrenorul catalan, dar zvonurile legate de plecarea sa se intensifică tot mai mult.
Guardiola este la al cincilea an pe banca lui Manchester City, cea mai lungă perioadă de timp pe care ibericul a petrecut-o la vreo echipă. În 2012, acesta nu a ezitat să-și părăsească clubul de suflet, FC Barcelona, pe fondul oboselii mintale acumulate în cele 4 sezoane pe Camp Nou. Guardiola, în stilul caracteristic, a ridicat standardele lui Manchester City la cel mai înalt nivel și este de înțeles dacă catalanul își va dori să plece.
Calendarul fotbalistic a devenit de-a dreptul epuizant din cauza Covid-19, iar tehnicianul cetățenilor a fost lovit din plin de impactul pandemiei. Mama sa a decedat în urma contactării virusului, la începutul acestui an, influențând mult starea lui emoțională. Sursele Eurosport UK spun că Pep Guardiola s-a arătat anul acesta mai obosit decât în oricare altă perioadă din mandatul său pe banca cetățenilor. Se preconizeazăcă acesta este un motiv pentru care ibericul ar avea nevoie de o pauză. Fanii lui City rămân totuși optimiști, cunoscând dorința interminabilă de performanță a antrenorului echipei lor favorite.
Oficialii lui Manchester City i-au propus lui Guardiola să înceapă negocierile pentru o nouă înțelegere, dar catalanul a refuzat. Pe de altă parte, Pep nu a semnalat niciodată că și-ar dori să părăsească Anglia. Astfel, nimeni nu știe ce are de gând să facă Guardiola. Șefii de pe Etihad așteaptă o decizie din partea catalanului până în luna ianuarie și doresc să evite ca echipa să fie afectată de speculațiile despre contractul spaniolului.
Guardiola, după cinci ani la Manchester, a schimbat radical fața clubului de pe Etihad. Dacă va alege să rămână în Premier League, Pep va trebui să se dedice din nou unei reconstrucții la nivelul lotului lui Manchester City.

Noi contracte costisitoare pentru jucătorii lui City?

În ceea ce privește actualul lot al cetățenilor, De Bruyne și Sterling sunt oamenii asupra cărora cei din conducere își concentrează cel mai mult atenția. Ambii sunt jucători de bază pentru Manchester City și, deși mai au contracte până în 2023, oficialii lui City își doresc să semneze noi acorduri pe termen lung cu aceștia. Negocierile ar putea începe chiar la sfârșitul acestui an și se speculează că venitul celor doi ar putea ajunge chiar și la 400.000 de lire sterline pe săptămână. O sumă atât spectaculoasă i-ar propulsa pe De Bruyne și Sterling pe primul loc în topul salariilor din Premier League.
Șefii lui Manchester City vor urmări cu interes și alegerile prezindențiale de la FC Barcelona. Unul dintre candidați, Victor Font, susține că îl va aduce pe Guardiola înapoi pe Camp Nou. Deși Ronald Koeman abia a fost numit în funcție de către catalani, presa spaniolă scrie că mandatul său va fi unul scurt, în special în perspectiva potențialei reveniri a lui Pep.

Este Messi cu adevărat o opțiune pentru Manchester City?

După ce și-a exprimat public dorința de a părăsi formația catalană, se speculează că Leo Messi va reveni asupra deciziei legate de viitorul său la sfârșitul sezonului.
O reuniune între Messi și Guardiola pare tot mai aproape. Întrebarea de pe buzele fanilor fotbalului este dacă aceasta se va produce în Anglia sau Spania.
Vara trecută, Manchester City a luat serios în considerare să-l aducă pe argentinian în Premier League. Conform surselor Eurosport, cetățenii reprezintă o destinanție interesantă pentru Messi, care este atras de ambițiile și proiectul clubului de pe Etihad. De asemenea, starul Barcelonei ia în calcul și posibila mutare ulterioară în MLS, la New York City, clubul patronat de aceiași șeici de la Manchester City. Statele Unite sunt printre opțiunile favorite ale lui Messi, după ce acesta va renunța la campionatele din Europa, dar viitorul argentinianului este incert.
Pep Guardiola rămâne însă crucial în viziunea celor de la Manchester City, iar fanii speră că ibericul va duce proiectul de pe Etihad mai departe.

Cine se află pe lista de transferuri a celor de la City?

Mai multe surse scriu că Manchester City va căuta să aducă un nou fundaș central, deși vara trecută s-au plătit sume importante pe Ruben Dias și Nathan Ake. Este posibil ca cetățenii să exploreze această opțiune încă din ianuarie. Cel mai probabil însă, oficialii lui City vor aștepta până la sfârșitul sezonului, dacă nu apar accidentări sau suspendări.
Sefii de pe Etihad urmăresc în detaliu și situația de la mijlocul terenului. Pe radarul celor de la Manchester City se află închizătorul lui Aston Villa, Douglas Luiz. Cetățenii iau în calcul o repatriere a brazilianului, după evoluțiile sale fantastice din acest sezon.
Cei din conducere vor fi cu ochii și pe situația lui Sergio Aguero. Argentinianul este cel mai bun marcator din istoria lui Manchester City, însă contractul său expiră la sfârșitul actualei stagiuni. Deși ambele părți iau în calcul prelungirea înțelegerii, cetățenii vor căuta un înlocuitor pe termen lung pentru Aguero.
Lautaro Martinez de la Inter este una dintre țintele lui Manchester City. Atacantul momentului în fotbalul mondial, Erling Haaland, este și el pe lista șefilor de pe Etihad. Norvegianul este opțiunea ideală a celor de la City, care speră ca norvegianul să îmbrace tricoul cetățenilor, la fel ca tatăl său.
Situația lui Manchester City este cu siguranță de urmărit. În acest moment, atenția tuturor este îndreptată către decizia lui Guardiola legată de posibila sa plecare din Anglia.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24