Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scandalul sezonului în Premier League. Cluburile au declarat război celor din ”Big Six”

Vlad Dumitrescu

Actualizat 14/10/2020 la 07:34 GMT+3

Liverpool și Manchester United au de-a face cu adevărată revoltă din cauza planului lor de a concentra puterea în mâinile cluburilor mari, în ceea ce ar reprezenta o adevărată ”lovitură de stat”.

Premier League: Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur și Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Cluburile din Premier League sunt pregătite să declare război celor de la Liverpool și Manchester United, informează Daily Mirror. Ședința de astăzi de pe Zoom a tuturor celor 20 de cluburi va fi una dintre cele mai tensionate din istoria campionatului. Totul din cauza Project Big Picture.

Ce este project Big Picture?

Manchester United și Liverpool sunt principalele forțe din spatele unor propuneri care ar schimba radical fotbalul englez și ar concentra puterea în mâinile ”elitelor”.
The Telegraph, care a obținut documentul ”Big Picture”, subliniază faptul că Fenway Sports Group, patronii lui Liverpool, sunt cei care au redactat documentul cu susținerea celor de la Manchester United. Conform jurnaliștilor englezi, cele două cluburi se așteaptă să fie susținute de Manchester City, Arsenal, Chelsea și Tottenham.
Planurile implică schimbarea structurii fotbalului englez. Premier League ar rămâne cu doar 18 echipe. Cupa Ligii și SuperCupa Angliei nu vor mai avea loc. De asemenea, se va juca un play-off între ocupanta locului 16 din Premier League și cele care au încheiat Championship pe locurile 3,4 și 5.
Mai mult, puterea va rămâne în mâinile celor puternici, din așa-zisa elită a fotbalului. Drept urmare, dacă acum fiecare club din Premier League primește un vot pentru deciziile importante și este nevoie ca 14 cluburi să se pună de acord pentru ca o decizie să fie luată, acest lucru s-ar schimba. Conform noului plan, cele care vor lua deciziile vor fi cluburile din Top 6 plus Everton, Southampton și West Ham.

Cine susține și cine este împotriva acestui proiect?

Președintele English Football League, Rick Parry, susține aceste propuneri și a declarat public acest lucru. Declarațiile sale în acest sens au adus cereri privind demisia, însă Parry consideră că acest proiect aduce plăți esențiale pentru cluburi mici care altfel nu ar supraviețui. Câțiva patroni din EFL au declarat și ei ca susțin propunerile din același motiv: fără acei bani primiți de la Premier League, s-ar putea ca cluburile lor să dispară pur și simplu.
De cealaltă parte, proiectul a fost criticat dur de Premier League dar și de guvernul britanic. Mai mult, se pare că nici West Ham, unul dintre cluburile beneficiare, nu este de acord cu aceste propuneri.

De ce ședința de astăzi va fi extrem de tensionată?

Cluburile din Top 6 au de-a face cu adevărată revoltă după ce:
  • Proprii fani au emis un comunicat comun prin care ”se opun total” acestui plan
  • Un președinte din Premier League a declarat: ”Este păcat că 25 de ani de muncă se vor duce pe apa sâmbetei în 24 de ore
  • Au existat multe cereri ca Rick Parry să demisioneze
  • Premier League ar fi oferit doar 25 de milioane de lire pentru cluburile din EFL deși au cheltuit peste 1 miliard pe piața de transferuri
  • Fanii se opun total acestor propuneri

Fanii se opun total planului

Fanii celor de la Arsenal, Chelsea, Tottenham, Manchester City, Manchester United și Liverpool au emis un comunicat comun prin care cer ca acest plan secret să fie anulat imediat.
”Prin acest plan, cei din spatele său recunosc că fotbalul trebuie să fie reformat. Este ceva ce noi spunem de mulți ani. Sunt unele sugestii din acest plan care sunt în regulă.
Dar ne opunem în totalitate concentrării puterii în mâinile a șase patroni miliardari și renunțarea la sistemul ”un club, un vot” și a principiilor colective ale Premier League. La această parte trebuie să se renunțe imediat, dacă vrem să luăm în considerare alte elemente”, au scris fanii în comunicat.
”Tensiunile nu au fost niciodată mai mari și toată lumea vrea să știe adevărul, cine anume a fost implicat și cât de mult”, a declarat un președinte din Premier League pentru Daily Mirror.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
picture

Premier League, etapa a 5-a

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo