Veștile proaste continuă să lovească trupa lui Guardiola, mai multe scenarii negative fiind lansate în presa britanică de când UEFA a făcut anunțul cutremurător. Potrivit Daily Mail, există posibilitatea ca Manchester City să piardă titlul din Premier League câștigat în sezonul 2013/2014. Investigația demarată de UEFA cuprinde perioada 2012-2016, în care conducerea lui City a falsificat proveniența veniturilor din sponsorizări, încălcând astfel Regulamentul UEFA de licenţiere a cluburilor și de fairplay financiar.
Jurnaliștii englezi susțin că oficialii UEFA ar putea demara o investigație separată, pentru a analiza dacă încălcarea regulamentului a contribuit la obținerea titlului din urmă cu 6 ani. În același timp, City ar putea fi depunctată și în actualul sezon, lucru care nu ar afecta însă lupta pentru titlu, Liverpool fiind lider detașat, cu un avans de 25 de puncte. Totuși, în cazul în care UEFA reușește să depuncteze echipa lui Guardiola în stagiunea curentă, atunci regulamentul Premier League va permite unei comisii să investigheze și situația clubului din sezoanele anterioare.
Cel mai negru scenariu pentru City ar fi ca respectiva comisie să decidă depunctarea din sezonul 2013/2014, în care echipa de pe Etihad a cucerit trofeul, la o diferență de 2 puncte față de locul secund, ocupat de Liverpool. Din perspectiva titlului obținut în 2012, este neclar dacă acesta ar putea fi influențat, având în vedere că ancheta inițiată de UEFA a început după startul sezonului respectiv.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
ACUM 3 ORE
https://i.eurosport.com/2020/02/03/2768465.jpg

Guardiola ar putea pleca la Juventus

În urma hotărârii luate de UEFA, viitorul se anunță sumbru pentru Manchester City. Pe lângă faptul că mai multe vedete cu siguranță vor dori să plece, având în vedere că nu vor putea evolua în cea mai importantă competiție intercluburi din lume, și Guardiola e tentat să o părăsească pe City.
Potrivit The Telegraph, tehnicianul spaniol așteaptă decizia TAS, care poate să schimbe sentința. În cazul în care suspendarea va rămâne, Pep va negocia să se despartă de clubul cu care mai are contract până în vara lui 2021.
"Dacă sancțiunea dată de UEFA nu va fi redusă la TAS, Pep Guardiola va discuta cu oficialii lui City despre viitorul său.", notează sursa citată.
O posibilă destinație pentru Guardiola ar putea fi Juventus, care are mari pretenții la câștigarea trofeului Champions League. Conform presei din Anglia, oficialii torinezi îi pregătesc tehnicianului spaniol o ofertă impresionantă.
Cei de la Juventus nu îi vor propune o sumă exactă, ci vor lăsa la latitudinea lui Guardiola câți bani va dori să primească. În prezent, managerul de 49 de ani încasează un salariu de 17,75 milioane de euro pe an la Manchester City.
De-a lungul carierei, Guardiola le-a mai pregătit pe Barcelona și Bayern Munchen, reușind să câștige, per total, 28 de trofee, printre care 2 Champions League și 2 titluri în Premier League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
IERI LA 05:59
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56