Presiunea este din ce în ce mai mare în Anglia pentru a restricționa loviturile cu capul din cauza îngrijorărilor privind problemee de sănătate, iar la nivel de copii și juniori lovitul cu capul a fost deja interzis.
Noile reguli pentru fotbaliștii profesioniști vin după mai multe cercetări care au ajuns la concluzia că foștii fotbaliști au șanse mai mari să moară din acuza unor boli neurodegenerative decât populația generală iar impactul cu mingea este decisiv.
Mai multe studii au ajuns la concluzia că majoritatea loviturilor cu capul au loc în timpul antrenamentelor.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11

Loviturile cu capul au consecințe serioase pe termen lung

Studiile au descoperit că loviturile dăunătoare sunt doar cele venite în urma unor centrări sau pase lungi de peste 35 de metri. Tocmai de aceea, astfel de lovituri vor fi limitate la maximum 10 pe săptămână.
”Va fi recomandat să aibă loc maximum 10 lovituri cu capul înalte în fiecare săptămână de antrenamente”, au informat cei de la Premier League într-un comunicat publicat alături de Football Association și Football League.
”Această recomandare a venit pentru a proteja jucătorii și va fi evaluată regulat, urmând a avea loc noi cercetări pentru a înțelege mai bine impactul loviturii de cap”, se arată în comunicat.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24