Potrivit jurnaliștilor de la As, cel mai mult ar avea de suferit fotbalul și Formula 1. Este vorba despre situația cetățenilor UE aflați la muncă în spațiul britanic, printre care se numără și 400.000 de români.
În cazul fotbalului, o mare parte a jucătorilor străini vor deveni jucători non-UE, lucru ar putea genera un adevărat conflict de interese între Federația Engleză de Fotbal (FA) și Premier League. Ieșirea Marii Britanii din UE va limita drastic numărul de jucători extracomunitari pe care o echipă de fotbal îi va putea deține. Motivul adoptării aceste legi este reprezentat de dezvoltarea tinerilor jucători din Marea Britanie și, în același timp, limitarea numărului mare de străini aduși în fotbalul din Insulă.
https://i.eurosport.com/2019/12/13/2735875.jpg
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
25/01/2022 LA 05:48

Numărul de fotbaliști străini, redus cu 65%

Dacă acum echipele pot avea până la 17 jucători străini, după Brexit acestea vor fi nevoite să aibă cel puțin jumătate dintre jucători crescuți la academiile din țară. Cu alte cuvinte, 12 din 25 de fotbaliștii din lotul unei echipe vor trebui să fie crescuți în Marea Britanie. Potrivit presei spaniole, o asemenea măsură ar afecta 65% dintre jucătorii străini.
În spațiul public, reprezentanții Premier League s-au poziționat împotriva Brexit-ului, oferind asigurări că reducerea transferurilor de jucători străini nu vor da nicio garanție că jucătorii locali vor crește calitatea competiției. Decizia luată de partidul conservator ar afecta semnificativ piața transferurilor din Marea Britanie și, implicit, nivelului financiar al cluburilor.
În toată această luptă care va determina viitorul fotbalului britanic, FA are sprijinul Guvernului condus de Boris Johnson, spre deosebire de Premier League, care s-a alăturat Ligii Engleze și care reprezintă celelalte divizii profesioniste.
https://i.eurosport.com/2019/12/13/2735876.jpg

7 echipe din Formula 1, afectate serios de Brexit

Nu numai fotbalul va avea de suferit în urma alegerilor anticipate. Și în Formula 1 vor exista probleme uriașe cauzate de Brexit, 8 din cele 10 echipe din circuit urmând să fie afectate:
  • Mercedes - sediul în Brackley și Brixworth
  • Renault - sediul în Enstone
  • McLaren - sediul în Woking
  • Red Bull - sediul în Milton Keynes
  • Racing Point - sediul în Silverstone
  • Williams - sediul în Grove
  • Haas -sediul în Banbury
  • Honda - sediul în Milton Keynes
Mai mult decât atât, furnizorul de cauciucuri, Pirelli, care realizează designul anvelopelor la Milano și le fabrică în Turcia și România, are sediul în Slough. 6.500 de joburi oferă Pirelli în Formula 1, dintre care 4.200 sunt în UK.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11