Într-un interviu pentru celebrul jurnalist Joko Winterscheidt, Schurrle a vorbit despre cel mai greu moment din carieră. Nu accidentările repetate care, într-un final, i-au pus capăt carierei la doar 29 de ani au fost menționate, ci perioada Chelsea.
Transferat în 2013 pe Stamford Bridge, neamțul a avut un prim sezon excelent, în care a fost foarte des titular, iar cifrele sale au demonstrat că "albaștrii" au făcut alegerea corectă în momentul în care au decis să îl aducă.
Apoi, în stagiunea următoare, a evoluat tot mai rar pentru trupa lui Mourinho, în cele din urmă fiind cedat, în 2015, la Wolfsburg.
Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18
Relația avută cu Mourinho a fost una teribilă, chiar dacă acum, privind retrospectiv, Schurrle poate înțelege într-o oarecare măsură modul în care se comporta "Specialul". Acesta încerca să pună o presiune fantastică pe jucători, în speranța că aceștia vor fi extrem de montați și vor da randament, însă în cazul lui Schurrle tactica nu a funcționat deloc.
"E un om extrem de brutal. Mereu m-am întrebat: "Ce face omul acesta, de ce se comportă cu mine așa? De ce se comportă astfel cu oamenii? Privind retrospectiv, pot să înțeleg ce încerca să facă și ce puncte voia să atingă. Dar, la momentul acela, nu am putut să înțeleg ce voia de la mine și de ce mă supune unei presiuni atât de mari. A fost extrem de dificil. De multe ori mă întorceam acasă, după discuții cu el, și îmi spuneam că nu mai rezist. A creat o presiune incredibilă", a spus Schurrle.

Schurrle, traumatizat de Mourinho

Nu doar discuțiile și discursul dur al tehnicianului îl deranja pe fotbalistul german, ci și atitudinea avută în momentele în care prestația lui Schurrle nu era la nivelul dorit.
"De multe ori mă băga titular, dar mă scotea la pauză fără vreo explicație. Apoi, în meciul următor, nici nu mai prindeam lotul, stăteam în tribună. Mi-am pierdut orice urmă de încredere în propriile forțe, egoul meu era rănit", a mai spus Schurrle, pentru ca în final să puncteze că ajunsese să fie obsedat de comportamentul lui Mourinho și să se simtă vânat.
"Ajunsesem să cred la antrenamente că se uită numai la mine, deși acum sunt convins că nu era cazul. Ajunsesem să mă gândesc ce îi trece prin cap, ce vrea de la mine, de la noi", a concluzionat Schurrle, care în acest an a agățat ghetele în cui.
După perioada Chelsea, germanul și-a regăsit încrederea la Wolfsburg, astfel că în 2016 a fost transferat de Dortmund. Din păcate pentru el, accidentările repetate l-au făcut să prindă rar echipa. A urmat un împrumut la Fulham, apoi la Spartak Moscova.
Dezamăgit de problemele medicale avute și dorind să fie aproape de cei dragi, germanul a decis în 2020 să se retragă din fotbal, la doar 29 de ani.
22 de goluri în 57 de partide pentru Germania a reușit Schurrle, de-a lungul carierei. Deși are un titlu în Anglia și trofee în Bundesliga, cea mai mare performanță e legată de echipa națională, alături de care a câștigat Campionatul Mondial din 2014.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Serie A
De ce nu a reușit Roma să câștige meciul cu Juventus! Mourinho a dezvăluit ce probleme are la echipă
09/01/2022 LA 20:37
Serie A
Duel nebun pe Olimpico! Juventus s-a impus în fața Romei după un meci cu 7 goluri
09/01/2022 LA 19:48