Conform informațiilor The Athletic, scouterii și analiștii de la Manchester United au vizionat aproximativ 13.800 de meciuri (inclusiv partidele de tineret și de la academii) în ultimul an. Acest număr se traduce printr-o medie de 38 de partide pe zi, din peste 30 de țării. De aici au ieșit 36.00 de rapoarte pentru baza de date a clubului.
Cel mai interesant detaliu furnizat de jurnaliștii englezi este că Manchesster United ar fi început să implice în cercetare și ”firme de spionaj” pentru a-i invetisga pe potențialii noi jucători.
Poate că povestea cu firmele de spionaj pare ciudată, însă este de ajuns să ne uităm la cazul lui Marco Rojo pentru a înțelege mai bine. În 2014, Rojo a fost adus pentru 18 milioane de euro de la Sporting Lisabona și a semnat un contract valabil cinci ani. Ce nu știau oficialii lui United era că Rojo era investigat de poliție pentru un atac asupra unui vecin, în Argentina.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44
Rojo ar fi putut ajunge la închisoare dacă ar fi fost găsit vinovat. United nu știa de acest lucru până să îl semneze – se pare că și-a învățat lecția.
Precauția este cuvântul cheie la Manchester United acum. Cele mai importante cluburi din lume vor să acumuleze cât mai multe informații posibile despre jucători iar în cazul lui United acest lucru este esențial având în vedere sumele mari cheltuite pe jucători precum Angel Di Maria, Radamel Falcao sau Alexis Sanchez.
După mulți ani în care clubul s-a bazat pe tehnici vechi, una dintre provocări a fost reprezentantă de distanțarea față de cultura în care Sir Alex Ferguson decidea totul: principalul scouter pentru Europa al lui United era fratele lui Sir Alex, Martin.
De când a plecat Ferguson, Manchester United a adăugat încă 45 de scouteri în șase ani iar clubul pune din ce în ce mai mult accent pe datele furnizate de computere care pot aduce mai multe detalii decât ochiul unui scouter.
Premier League este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16
Premier League
Who’s better | Coutinho vs Bruno Fernandes este duelul de la mijlocul terenului din Villa-United
14/01/2022 LA 05:25