Din grupul "tunarilor" din țara noastră face parte și Andreea, o fată pasionată de fotbal, de scris pe blog (Ruj pe Bară) și care a descoperit echipa de pe Emirates acum mulți, mulți ani.
Eurosport a vorbit cu Andreea despre întreaga experiență de la Cluj. Așa arată scrisoarea ei pentru toți cei care iubesc Arsenal:
"Salutare, sunt Andreea și scriu cu Ruj pe Bară. Dintotdeauna fana fotbalului, de 2 ani în fanclubul suporterilor Arsenal din România. Scriu cât pot eu de frumos despre fotbal, iar Eurosport mi-a dat ocazia să adun aici cuvinte potrivite despre un moment deosebit: a șaptea întâlnire națională a tunarilor români.
Premier League
Arsenal, ofensivă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta vrea încă un jucător de la City
IERI LA 10:23
Dragă Arsenal,
Ne-am adunat în acest weekend special ca să ne bucurăm împreună de o pasiune comună: tu. Și ține cont că nu ne așteptam să se întâmple neapărat ceva special, ca să ne punem tricoul cu emblema ta pe piept. Noi vom fi întotdeauna prezenți atunci când fluierul de start se aude și, mai ales, atunci când cel de final ne face să oftăm.
Ne-am adunat la Cluj, la a șaptea Întâlnire Națională a suporterilor Arsenal din România. Peste 100 de fani, veniți din toate colțurile țării, tunari care au devenit prieteni între ei de-a lungul anilor.
https://i.eurosport.com/2019/11/07/2712031.jpg

Capitolul 1 – Do you love me?

A venit momentul acela din an în care ne-am luat vinerea liberă de la job, am înghesuit în bagaje tricourile preferate cu Arsenal și am plecat spre unul dintre orașele care ne-au fost gazde de-a lungul anilor și martore simpatiei noastre pentru echipa din Londra, cea mai frumoasă echipă din Londra. Anul acesta a fost Clujul, pentru a doua oară pe harta excursiilor făcute de tunari în România. De-a lungul celor 7 ani, fanii români s-au mai întâlnit la Brașov, Târgu Mureș, Cluj încă o dată, Piatra Neamț, București, Craiova și acum din nou Cluj. Iar la aceste întâlniri fanii români au avut bucuria să vadă împreună o victorie cu Liverpool, una cu Everton (2-1), alta cu Spurs (3-0) și 4 egaluri (cu Spurs, Middlesborough, Liverpool și Wolves).
În Cluj am sărbătorit și 9 ani de la înființarea fanclubului Arsenal Romania Supporters Club, recunoscut de Arsenal în 2013. N-am avut tort, n-am avut parte nici de o victorie a băieților, dar am ciocnit în premieră berea în ediție specială Arsenal România.
https://i.eurosport.com/2019/11/07/2712026.jpg
Timp de 3 zile am avut un program bine pus la punct de organizatori: Roxana, Tudor, Paul, Marcu. Și jur că nu știu când au mai avut timp oamenii ăștia să doarmă înainte de întâlnire, pentru că erau non-stop online, plănuind, discutând și creând pentru ceilalți oameni din comunitate un eveniment de pomenit și peste ani. Zic asta ca să nu vi se pară că organizarea fanclubului e ușoară și că e de-ajuns să fii pasionat. E vorba de multă muncă, răbdare și dedicare.
“Turneul” cu tunarii la Cluj a început cu îmbrățișări și cu povești, cu telefoane “Cât mai aveți?”, cu întrebări și curiozități despre ce-ai mai făcut cât timp nu ne-am mai văzut. Apoi ne-am așezat în fața video-proiectorului și am ascultat altă poveste, una care a început ghici cum, tot cu o îmbrățisare. Pesemne că nu doar Klopp e maestru în îmbrățișări.
Timp de 41 de minute am stat nemișcați și ne-am bucurat de vorbele unor jucători imenși din istoria lui Arsenal. Bunul-simț, respectul, educația și calitatea lor de oameni și de fotbaliști stau la baza identității clubului de pe Highbury și acum pe Emirates.
Ian Wright: “I love you. Do you love me?”
Dennis Bergkamp: “Of course.”

Capitolul 2: Roxana, președinta fanclubului Arsenal din România

Întâlnirea de la Cluj a mai avut ceva foarte important în meniu: alegerea noului președinte al fanclubului. Roxana (în galben, stânga) a fost votată în unanimitate, preluând ștafeta de la fostul președinte, Teo. Apoi am ascultat-o vorbind cu emoție la microfon. Un om bun, care e mereu gata să te ajute și care ne ține în frâu toate părerile, dorințele și nebuniile. Și care face lucrul ăsta cu dragoste. Alături de ea, încep să se strângă în fanclub mai multe fete și sperăm ca la întâlnirea de anul viitor să fim mai multe în poză.
https://i.eurosport.com/2019/11/07/2712044.jpg
Și dacă tot am ajuns la capitol noi membri, vă fac cunoștință cu David, cel mai tânăr și cel mai cuminte tunar. Mama Iulia și tatăl Cosmin au fost gazdele întâlnirii de anul trecut de la Craiova, pe vremea când tricoul era așezat în dulap și aștepta cu răbdare sosirea celui care ne privea acum și ne zâmbea fericit. “Adulții ăștia… cine or fi și cine o fi domnul Xhaka pe care îl tot pomenesc? ”
https://i.eurosport.com/2019/11/07/2712028.jpg
Prima seară s-a încheiat cu un quiz în care ne-am împărțit pe echipe și a trebuit să răspundem unor întrebări, printre care: cine au fost toți cei 22 de jucători din echipa invincibilă din sezonul 2003, cum îl cheamă pe actorul principal din filmul despre Arsenal – Fever Pitch sau care a fost jucătorul care a avut cele mai multe apariții în era Wenger. Iar ultima probă a fost “Ghicește jucătorul după iubita din imagine”, iar dacă nu ai văzut vreodată niște bărbați care se bucurau că au ghicit cine e soția lui Giroud ca la un gol în minutul 90 înseamnă că încă nu ai văzut totul în fotbal.

Capitolul 3: Pentru Marius

Marius a părăsit fanclubul mult prea devreme, el fiind unul dintre fondatorii poveștii Arsenal Romania Supporters Club (ARSC), iar cei care au rămas în urma lui au făcut un gest de dor și de prietenie, care să îl păstreze pe Marius alături de ei pentru totdeauna. De 2 ani, turneul de minifotbal care se joacă la fiecare întâlnire națională a primit numele lui Marius Meruță. ARSC Marius Meruță Trophy 2019 a fost câștigat de echipa Tony Adams dintre 7 echipe înscrise: Dennis Bergkamp, Tony Adams, Robert Pires, Thierry Henry, Patrick Vieira, Arsene Wenger și echipa locală Fans4Kids, cu fani Borussia Dortmund, Barcelona și Manchester United în lot. De notat că Arsenal e primul fanclub din România care invită alte fancluburi la o activitate organizată de el. #VictoryThroughHarmony
https://i.eurosport.com/2019/11/07/2712041.jpg

Capitolul 4: Good Ebening

Meciul cu Wolves nu a dat sonorul cântecelor mai încet în pub-ul La Port din Cluj, pentru că ăsta e farmecul susținerii unei echipe ca Arsenal. Supărările se sting repede. Cu bere sau cu speranța că într-o zi vom fi din nou The Invincibles și vom uimi lumea cu frumusețea fotbalului nostru. Până atunci ne-am bucurat la golul lui Aubameyang, reușita cu numărul 50 a lui Pierre la Arsenal. Am crezut în victorie, apoi nu am mai crezut, am trăit ca într-un carusel, ca într-o excursie la Disneyland cu clasa. S-a terminat egal, dar nu s-a terminat petrecerea în Cluj.
Și nu s-a terminat Întâlnirea Națională până când fanii au lăsat ghetele jos și au trecut la joystick într-un turneu de E-sports. Câștigător a fost clujeanul Eduard Grecu, într-un meci în care Arsenal a bătut pe Arsenal cu 3-2, pentru că toți participanții joacă cu, ai ghicit, Arsenal. Și uite așa ne asigurăm că Arsenal sigur are cum să câștige.
https://i.eurosport.com/2019/11/07/2712029.jpg
A fost o întâlnire de suflet, un motiv să se strângă lumea împreună și să vorbească. De Unai, de Ozil, de Pepe, de job, de vacanțe, de chestii mărunte care ne apropie și care ne transformă în prieteni. Și o fi fost egal pe tabelă, dar noi știm sigur că am câștigat ceva. Încă o Întâlnire Națională împreună.
Arsenal: I love you. Do you still love me?
ARSC: Of course. You are my Arsenal. My only Arsenal."
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21