Prima oară, formația lui Guardiola se va deplasa vineri pe terenul lui Wolves, de la ora 21:45, apoi se va pregăti pentru meciul de acasă cu Sheffield United, programat duminică de la ora 20:00.
Manchester City a câștigat în weekend meciul cu Leicester și s-a apropiat la un singur punct de formația lui Brendan Rodgers, ocupanta locului secund din Premier League. Cu toate că bucuria din vestiarul "cetățenilor" a fost imensă, aceștia n-au putut să-și ascundă nemulțumirea față de programul încărcat din luna decembrie.
La finalul confruntării de pe Etihad Stadium, Guardiola a anunțat că le-a trimis organizatorilor Premier League o scrisoare în care critică timpul scurt de pauză dintre partide:
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
"Le-am trimis oficialilor Premier League o scrisoare de "mulțumire" pentru programul aglomerat. N-avem ce face, vom sta în frigider după meciul cu Wolves, ca să ne recuperăm pentru cel cu Sheffield United.", a fost mesajul lui Pep Guardiola.
https://i.eurosport.com/2019/12/23/2741761.jpg

"Este imposibil să jucăm în acest ritm"

Tehnicianul spaniol n-a fost singurul de la Manchester City care a avut câteva cuvinte de spus despre ritmul alert în care se joacă etapele din Anglia. Mijlocașul Kevin de Bruyne, aflat într-o formă impresionantă, a recunoscut că este aproape imposibil ca un fotbalist să se refacă în totalitate după 48 de ore:
"Primul meci, cel cu Wolves, să spunem că este ok. Dar despre cel cu Sheffield nu prea știu ce să zic. Vom vedea cum se simte toată lumea după 48 de ore. În mod normal, este imposibil să joci după o pauză atât de scurtă. Totuși, acesta este programul și trebuie să ne adaptăm. Cu siguranță, vor fi câteva schimbări în cele două partide.", a spus De Bruyne.
Manchester City se află pe locul 3 în Premier League, după 18 etape. Formația pregătită de Pep Guardiola s-a apropiat la un singur punct de Leicester, grație victoriei din meciul direct. Liverpool este în continuare lider în Anglia, cu un avans de 10 puncte peste locul secund și cu un meci mai puțin disputat.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59