În urmă cu trei ani, Leicester uimea lumea fotbalului, câștigând titlul într-un campionat în care "Big 6" părea de neatins. Mulți au vorbit despre "perechea letală" formată din Mahrez și Vardy, dar principalul artizan al acelui sezon fantastic a fost probabil N'Golo Kante, cel care este responsabil cu destructurarea atacurilor adverse.
Cu plămâni "de oțel", sportivul din Hexagon aleargă, potrivit Opta, în medie cu 2 kilometri mai mult decât orice coechipier de la Chelsea. Lider incontestabil la recuperări și intercepții în ultimele sezoane de Premier League, Kante a fost gratulat de fostul său coleg, Jamie Vardy.
"Ce plăcere a fost să joc lângă N'Golo! E un tip incredibil, pe lângă faptul că e un jucător fantastic. Când pierdeam mingea, indiferent de zona terenului, apărea el și o câștiga înapoi pentru noi. La antrenamente, totul părea atât de ușor pentru el. Uneori, la ședințele de pregătire aveam impresia că dă o pasă greșită sau pierde balonul doar pentru a avea plăcerea de a îl recupera imediat", a spus Vardy în L'Equipe.
Liga
Eden Hazard, tot mai nemulțumit de situația de la Real Madrid! Anunțul jurnaliștilor belgieni
IERI LA 14:11

N'Golo Kante, perfect din punct de vedere fizic

Pregătirea fizică e capitolul la care excelează cel mai mult Kante, acesta fiind capabil să alerge timp de 90 de minute în același ritm. Munca enormă pe care o depune pe teren are explicații fără doar și poate în moștenirea genetică, însă francezul e 100% dedicat pentru a progresa chiar și la o categorie în care e deja printre cei mai buni din lume.
"Într-o zi ne-a spus că va veni la antrenamente alergând, că nu își va mai folosi mașina, pentru a câștiga și mai mult la capitolul rezistență. Întotdeauna alerga mai mult decât noi, dar această idee nu mi s-a părut bună pentru un jucător profesionist și am încercat să îl conving că nu e cea mai bună soluție", a mai spus vârful "vulpilor".

N'Golo Kante, de o modestie impresionantă

Pe cât de incisiv este pe teren, pe atât de liniștit e în vestiar și în viața privată. Din acest punct de vedere, Kante e un exemplu de urmat pentru toți, fiind interesat strict de latura sportivă a vieții sale. În timp ce mulți fotbaliști care ajung să câștige milioane de euro pe sezon devin excentrici, cheltuind enorm pe mașini foarte scumpe, francezul vede în autovehiculul condus doar un mijloc util de a se deplasa.
"Luna trecută, după meciul nostru pe Stamford Bridge, a venit în vestiar să ne salute. Primul lucru care mi-a venit în cap a fost să îl întreb dacă mai conduce Mini Cooperul pe care îl avea la Leiester. Mi-a spus că acea mașină a trimis-o în Franța, dar că și-a luat în loc tot un Mini Cooper", a concluzionat Vardy.

CV-ul lui N'Golo Kante

  • 1 campion mondial cu Franța, în 2016
  • finalist la Euro 2016, cu Franța
  • 2 titluri în Premier League: cu Leicester (2015-2016) și cu Chelsea (2016-2017)
  • FA Cup (2017-2018, cu Chelsea)
  • UEFA Europa League (2018 - 2019, cu Chelsea)
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11