Într-o videoconferinţă la care au participat pentru prima oară şi experţi în sănătate desemnaţi de Guvern, s-a discutat pe larg despre ce va presupune reluarea Premier League şi care sunt paşii de urmat.
"Liga şi cluburile au discutat azi despre paşii de urmat în vederea reluării sezonului 2019-2020 în deplină siguranţă. Prioritatea Premier League e reprezentată de siguranţa jucătorilor, a antrenorilor, a tuturor celor din staffuri şi a suporterilor. Cluburile vor reveni la antrenamente doar sub atenta îndrumare a Guvernului englez şi după ce experţii din sănătate îşi vor da acordul. La şedinţa de azi a participat şi un grup de specialişti în medicină, recomandat de Guvern. Nu s-a luat vreo decizie finală, dar s-a pus la cale un plan care să aibă în vedere derularea cât mai bună a proiectului "Restart". Cluburile şi-au exprimat încă o dată dorinţa de a termina stagiunea 2019-2020, dar totul trebuie să se facă în deplină siguranţă şi cu respectarea instrucţiunilor date de Guvern", notează premierleague.com.

8 iunie, data la care revine Premier League?

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Presa engleză susţine că vinerea viitoare va fi o nouă videoconferinţă ca cea de azi, în care se vor stabili exact şi datele de reluare. Se speculează că de pe 18 mai toate formaţiile se vor putea prezenta la antrenamente în formulă completă, iar 8 iunie ar fi data de reluare a campionatului.
S-a vorbit despre posibilitatea ca toate partidele să se dispute pe terenuri neutre, departe de aglomeraţiile urbane, pentru ca jucătorii, staffurile şi comunităţile să fie cât mai protejate.
Formaţiile din Premier League au toate motivele să îşi dorească reluarea sezonului, o anulare a acestuia ducând la pierderi de 800 de milioane de euro numai din drepturi TV.
Dacă Franţa şi Olanda şi-au suspendat deja campionatele, Anglia are toate şansele să nu le urmeze exemplul, dar e nevoie ca riscurile pe care şi le asumă Premier League să fie cât mai mici. De aceea, s-a amânat o decizie finală, astfel încât vinerea viitoare să se ia o hotărâre bazată pe analizarea tuturor datelor şi preîntâmpinarea tuturor situaţiilor neprevăzute care pot să apară.
După 29 de etape jucate în Anglia înainte de întrerupere, Liverpool era lider autoritar, cu 25 de puncte avans faţă de a doua clasată, Manchester City. "Cormoranii" mai aveau nevoie de doar două victorii pentru a fi matematic campioni după o pauză de 30 de ani. Bătălia pentru Champions League se anunţă însă crâncenă, în condiţiile în care echipa lui Guardiola a fost suspendată de UEFA din Europa, din cauza nerespectării fair-play-ului financiar. În aceste condiţii, dacă TAS nu vine cu o modificare a hotărârii forului continental, locul 5 din Premier League va duce în preliminariile Ligii. În consecinţă, inclusiv formaţia de pe locul 9, Arsenal, visează să ajungă in-extremis în Champions League, astfel că lupta va fi una pe muchie de cuţit.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52