Jurgen Klopp a antrenat 3 cluburi în cariera sa de antrenor de până acum: Mainz, timp de 7 ani, Borussia Dortmund, tot 7 ani, și pe Liverpool, la care se află de 4 ani. Rezultatele au fost fantastice la toate cele 3 cluburi iar Klopp a fost numit antrenorul anului 2019 de către FIFA.
Însă Klopp n-ar fi putut să mai câștige UEFA Champions League dacă accepta oferta primită de la Borussia Dortmund în vara lui 2018, după prima finală pierdută cu Liverpool, în fața celor de la Real Madrid. Dezvăluirea a fost făcută chiar CEO-ul Borussiei Dortmund, Hans-Joachim Watzke, în noua sa carte.
"Știam că Jurgen va declina, că își va duce la bun sfârșit contractul cu Liverpool. Jurgen mereu și-a respectat contractele, dar dacă vrei să realizezi lucruri noi și importante la BVB, trebuia măcar să-l întreb pe Jurgen dacă își poate imagina așa ceva. Nu îmi imaginam vreo clipă (că ar veni), dar nu mi-aș fi iertat-o dacă nu îl întrebam.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Cel mai important lucru din relația noastră a fost și este faptul că ne putem baza total unul pe celălalt. Jurgen nu m-a mințit niciodată. Mereu a fost onest, chiar și cu slujba. Nu l-am mințit nici eu vreodată" povestește Watzke.
Jurgen Klopp a rămas la Liverpool și a dus-o pe primul loc în Anglia. În următoarea partidă, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport HD pe 20 octombrie, Liverpool o întâlnește pe Old Trafford pe marea rivală, Manchester United.

Despărțire emoționantă

Jurgen Klopp a părăsit-o pe Borussia Dortmund în 2015 după 7 ani plini de succes, o despărțire care l-a făcut pe Watzke să verse "lacrimi adevărate", după cum recunoaște chiar acesta în cartea "REAL LOVE. A life with BVB"
"O știi și tu: e mai bine să plec acum după 7 ani, mi-a spus Klopp. Nu am încercat să îl convingem de altceva. Dar poate a fost o greșeală. Poate era mai bine dacă schimbam toată echipa și nu antrenorul. Pentru că știam că nu vom mai găsi un asemenea antrenor.
Când ne-am despărțit, au fost lacrimi adevărate. O asemenea relație precum am avut cu Jurgen timp de 7 ani la BVB nu a mai existat înainte. Și o astfel de relație probabil nu va mai exista. Seamănă puțin cu momentul în care copiii pleacă de acasă. Știi și că acest lucru se va întâmpla la un moment dat, dar tot îți e dor de ei
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25