Articol scris de Romeo Ene
Shola Shoretire a debutat în acest weekend pentru echipa mare a lui United, în duelul cu Newcastle, iar Rashford a vorbit la superlativ despre calităţile lui. Puţini ştiu că puştiul minune a fost în curtea rivalei Manchester City, dar aceasta a ales să se despartă de el după ce a aflat că acesta s-a antrenat cu Barcelona, pentru scurt timp, în timp ce se afla într-o vacanţă cu familia. Nu doar catalanii s-au arătat interesaţi de junior, ci şi Paris Saint-Germain.

Debut pentru United, la doar 17 ani

Ligue 1
PSG pregătește o lovitură de proporții! Al Khelaifi a confirmat interesul pentru un star din Anglia
IERI LA 18:34
Shola Shoretire a debutat pentru Manchester United, la meciul cu Newcastle, încheiat cu victoria ''diavolilor'', scor 3-1. Este cel mai tânăr jucător din istoria UEFA Youth League, evoluând pentru United, la 14 ani, contra puştilor Valenciei.
Ar fi putut juca pentru City, dacă "cetăţenii" nu ar fi ales să renunţe la el din cauza faptului că s-a antrenat cu Barcelona, potrivit Sportsmail.
Staff-ul lui City s-a declarat îngrijorat de această situaţie a juniorului, şi, deşi le plăcea jucătorul, a decis să nu-l păstreze în academia lor. Această decizie ar putea fi regretată peste ceva timp, în funcţie de evoluţiile lui Shoretire.
Manchester United l-a adus pe Shoretire la vârsta de 10 ani, iar la câteva zile după ce a împlinit 17 ani, la începutul acestei luni, a acceptat primul său contract profesionist, considerat a fi unul dintre cele mai mari pentru un jucător de vârsta lui. Barcelona şi PSG au început să-l urmărească, din nou, pe fotbalist, însă acesta pare dispus să rămână pe Old Trafford.
Debutul său la United a avut loc la meciul cu Newcastle de duminică, încheiat cu victoria "diavolilor", scor 3-1. Acest aspect l-a transformat în al doilea cel mai tânăr jucător al lui United din istoria Premier League.

Shoretire a petrecut o scurtă perioadă la Newcastle

Tânărul fotbalist a fost la academia lui Newcastle, însă nu a semnat un contract cu clubul. Totuşi, tatăl său a insistat ca Shoretire, pe lângă antrenamente, să mai aibă două sesiuni de antrenamente separate, cu un alt antrenor, David Ballantyne.
"Tatăl lui Shola a vrut să-i ofere cele mai bune condiţii pentru început, investind mult în jucător", precizează Ballantyne pentru Dailymail, care a lucrat cu Shoretire la Newcastle.
"Când a venit prima dată la Newcastle, mi-am zis: "Wow, am lucrat cu mulţi copii la academie, dar doar unul sau doi mi-au atras atenţia în mod special, el a fost unul dintre ei". Era un atlet foarte bine pregătit, avea picioarele foarte dezvoltate. L-am mutat imediat la o altă categorie de vârstă. Clubului i-ar fi plăcut să-l semneze pe junior", a mai precizat Ballantyne.

"Nu am putut concura cu City, este o mare frustrare"

"Din păcate, nu am putut concura cu City pentru jucător. Shola s-a mutat la Manchester şi s-a alăturat academiei lor. Aceasta este marea noastră frustrare. Ar fi trebuit să debuteze duminică la Newcastle. De fapt, este un jucător atât de bun, încât ar fi putut debuta de mult mai multă vreme. Este doar un alt jucător foarte bun pierdut de către Newcastle.", a continuat Ballantyne.
Shoretire, a cărui mamă este medic, s-a născut în North Tyneside, în februarie 2004. În aceeaşi săptămână, Shola Ameobi a înscris pentru Newcastle într-o victorie cu Leicester, scor 3-1. Se pare că aceasta a fost inspiraţia tatălui său din Nigeria pentru numele său.
"Tatăl său era hotărât ca Shola să ajungă fotbalist. Acesta îi dădea mereu indicaţii fiului său, în timpul unor meciuri. Totuşi, Shola a fost făcut pentru asta. Ai nevoie de picioare, inimă şi cap pentru a putea fi fotbalist. Două dintre acestea nu sunt suficiente. Shola le avea pe toate trei.", precizează Ian Riley, fost antrenor al lui Shola la echipa U8 a lui Wallsend.
"Determinarea lui l-a făcut să se remarce, nu doar îndemânarea şi ritmul de joc. A fost la Newcastle, iar aceştia au vrut să-l ascundă cât mai mult pentru a-l putea semna. Este foarte greu să lucrezi în acest mod. Talentul lui Shoretire nu avea cum să rămână un secret. Abia acum restul lumii va putea vedea despre ce e vorba.", a încheiat Ian Riley, pentru Dailymail.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Ten Hag l-a dat repede uitării pe Cristiano Ronaldo! Ce a spus antrenorul lui United despre lusitan
07/12/2022 LA 14:52
Premier League
Manchester United i-a găsit înlocuitor lui De Gea la Mondial! Portarul dorit în Premier League
05/12/2022 LA 17:28