Între internaționalul englez și legendarul tehnician scoțian relațiile au fost mereu foarte bune, mulți suporteri întrebându-se chiar de ce un fotbalist destul de limitat din punct de vedere al exprimării în teren a fost utilizat atât de des într-o echipă precum United.
Phil nu a fost niciodată titular indiscutabil, dar acoperea mereu golurile din lot. Chiar și când întregul lot era valid, englezul primea suficiente șanse, însă după 8-9 ani de statut incert la nivelul primului "11", această situație a devenit deranjantă. Mai ales că la începutul anilor 2000, pe Old Trafford au ajuns câțiva jucători a căror valoare l-a determinat pe Phil să se considere nedreptățit, fiind sigur că are calități superioare lor.
"În ultimii ani la United, devenisem foarte frustrat. În ultimul an și jumătate jucam o dată la două-trei săptămâni și nu era de ajuns pentru mine. Aveam 27-28 de ani, acceptasem să nu fiu titular pentru cea mai mare parte a carierei, dar asta și pentru că aveam jucători mari de tot în jurul meu. Apoi, am venit câțiva fotbaliști noi, precum Kleberson și Djemba-Djemba, și au început să evolueze înaintea mea. A fost ca un ceas deșteptător, nu mai eram dispus să accept să fiu rezervă. Am vorbit cu Sir Alex și am căzut de acord că cel mai bine pentru mine ar fi să plec. A fost foarte greu, pentru că United era clubul meu, dar cred că a fost cel mai bun lucru pe care puteam să îl fac. M-am dus la Ferguson acasă, soția lui, Kathy, ne-a făcut ceai și am stat de vorbă. Mi-am permis să mă duc la el acasă pentru că aveam o relație bună, știam că ține la mine", a dezvăluit Phil, într-o discuție purtată la BBC cu Lineker.
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
ACUM 14 ORE

Versatilitatea, un handicap pentru Phil Neville la United

Întrebat despre capacitatea sa de a acoperi mai multe zone ale terenului, Phil Neville consideră că acest lucru i-a creat și dezavantaje.
Deși știe că datorită acestor calități de a se descurca la fel de bine ca închizător, fundaș stânga sau chiar dreapta (postul său de bază, dar pe care a evoluat rar din cauza fratelui său, Gary, care îl "anexase") a avut șansa să evolueze destul de des, Phil consideră că ar fi fost mai productiv pentru cariera sa să fie foarte bun pe un singur post.
"Cred că asta a fost slăbiciunea mea, pentru că nu am putut să mă remarc într-o poziție anume și să rămân acolo. Dar sunt conștient că am jucat atât de multe meciuri la United și pentru că am fost capabil să acopăr atât de multe posturi. Sir Alex mi-a spus mereu că sunt atât de important grație versatilității mele. Dar acum, privind înapoi, regret că nu am reușit să fiu foarte bun pe un singur post și să rămân acolo, să fiu titular", a mai spus Phil, în discuția avută cu Lineker.
După despărțirea de United, în 2005, actualul selecționer al naționalei feminine a Angliei a semnat cu Everton, unde și-a încheiat cariera. A jucat pe Goodison Park până în 2013, fără a câștiga însă vreun trofeu.
Venit din Academia lui United, Phil Neville a cucerit 6 titluri în Anglia, 3 FA Cup și Champions League.
https://i.eurosport.com/2020/05/10/2816885.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16