Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Singurul român care a jucat în acest sezon din Cupa Angliei, Alex Dobre "Mă inspir de la Mane"

Ion Alexandru

Actualizat 08/01/2020 la 09:10 GMT+2

Alex Dobre a debutat la Bournemouth în Cupa Angliei, dar nu se oprește aici. Puștiul de 21 de ani din București visează să devină cât mai curând cel mai tânăr român care joacă în Premier League.

Alex Dobre, Bournemouth

Credit imagine: Eurosport

Alex Dobre a jucat primele minute la echipa mare a lui Bournemouth. Românul de 21 de ani transferat încă din 2016 de Bournemouth de la Viitorul lui Hagi a prins 10 minute pe teren la victoria clară din Cupa Angliei, 4-0 la Luton.
Mijlocașul român a fost de mai multe ori pe banca lui Bournemouth la meciuri din Premier League, iar acum visează la debut. Într-un interviu exclusiv pentru Eurosport, Dobre a dezvăluit cum trăiește aventura de la Bournemouth și cine sunt idolii săi.
Alex Dobre, Bournemouth
Ce ai simțit când ai fost trimis în teren împotriva lui Luton?
A fost un sentiment de împlinire și de bucurie pentru că mi-am atins unul din obiective, acela de a debuta pentru prima echipă.
Ce ți-a spus Eddie Howe înainte și după meci?
Înainte să intru pe teren antrenorul mi-a spus să mă bucur de minutele pe care le am și să fac ce știu eu mai bine. Iar după meci a fost bucuros, m-a luat în brațe și mi-a spus că merit din plin deoarece am muncit enorm și am fost serios.
Știu că ești un fotbalist foarte tehnic, care apelează des la artificii (rabona, biciclete). Cum văd colegii asta și ce părere are stafful tehnic, ți s-a spus să fii mai direct?
Stafful tehnic și colegii sunt impresionați de ceea ce pot face, pentru că fac aproape totul în regim de viteză și îmi iese foarte bine. Nu mi s-a spus niciodată să fiu mai direct, deoarece aceste artificii sunt una din “armele mele”.
Urmează Arsenal în Cupa Angliei, treceți și de turul 4?
O să fie un meci foarte bun cu un adversar foarte puternic, dar mergem cu gândul de a câștiga și de a ne bate cu ei de la egal la egal.
Se vorbește că ai fi extrem de curtat. Există vreo șansă să fii împrumutat la o altă echipă unde să joci constant sau crezi că la Bournemouth poți crește cel mai bine?
Eu îmi doresc să rămân aici, să arăt ce pot aici, nu știu nimic de alte interese momentan.
Când te vedem într-un meci de Premier League, debutul e cu siguranță aproape?
Eu voi continua să muncesc, să fiu serios și să îmi fac treaba cum știu eu mai bine și cu siguranță va veni și ziua aceea, sper cât mai curând.
Vei deveni cel mai tânăr român din istorie care joacă în Premier League. E o presiune suplimentară?
Nu este o presiune suplimentară, este o motivație în plus, deoarece acesta este următorul meu obiectiv.
Care sunt marile tale calități care te vor ajuta să devii un jucător de bază pentru o formație de Premier League?
Viteza, forță, inteligență în joc, tehnică în regim de viteză și capacitate de efort.
Alex Dobre, Bournemouth
Înainte să semnezi cu Bournemouth, s-a vorbit că ai fi în atenția lui Liverpool. Cât de adevărată e informația?
Este o informație adevărată, șeful scoutingului de la Liverpool a vrut să mă transfere acolo, dar acesta s-a mutat la Bournemouth și eu am fost primul lui transfer.
Care e fotbalistul pe care îl apreciezi cel mai mult din Premier League? Ai vreun idol?
Sadio Mane este jucătorul pe care îl apreciez în momentul de față cel mai mult și de la care învăț unele lucruri. Da, am un idol, Cristiano Ronaldo.
Bournemouth joacă duminică în Premier League împotriva lui Watford. Meciul va fi pe Eurosport 1 HD de la ora 16. Iată programul complet al partidelor pe care Eurosport le va transmite din această etapă, iar sâmbătă și duminică Manolo Terzian, Gabi Cânu și Ioan Viorel vă invită la Premier League Show.
Premier League w22
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo