Zinedine Zidane a cucerit 3 Ligi ale Campionilor la rând cu Real Madrid, Hansi Flick a rescris istoria fotbalului cu Bayern, iar Tuchel a dus două echipe diferite către finale succesive de Champions League (câştigând una, cu Chelsea), dar Alex Ferguson e cucerit total de alţi doi manageri.
Întrebat cine e cel mai bun antrenor din lume, legendarul tehnician scoţia nu a stat pe gânduri şi i-a indicat pe Guardiola şi Klopp. Primul a dus tiki-taka la rang de artă la Barcelona, iar acum a arătat că e capabil să îşi schimbe total stilul la Manchester City, etalând un joc pragmatic şi direct. "Cetăţenii" au dominat ultimele sezoane din Premier League, iar meritul e fără îndoială în primul rând al tehnicianului catalan. De partea cealaltă, Klopp a făcut din Liverpool formaţia care a interpretat cel mai bine contra-pressingul în istoria fotbalului, astfel că îşi merită locul lângă Guardiola.
"Doi antrenori îmi vin în minte, doi manageri excepţionali, Klopp şi Guardiola. Fără îndoială că sunt excepţionali, i-am văzut la lucru şi ştiu exact de ce sunt în stare. Vă spun că parţial sunt şi eu responsabil de venirea lor la Liverpool şi Manchester City, am fost întrebat dacă se potrivesc fotbalului britanic şi mi-am spus părerea", a dezvăluit Sir Alex pentru Sport Bible.
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34

Ferguson l-a sfătuit pe Klopp să vină în Premier League

La finalul sezonului 2014-2015, Klopp s-a despărţit de Borussia Dortmund, deşi nu avea vreo ofertă concretă din altă parte. Existau tatonări din partea mai multor cluburi din Premier League, dar germanul nu era complet mulţumit de proiecte şi nu ştia în ce măsură filosofia sa despre fotbal se potriveşte cu campionatul Angliei.
La o acţiune UEFA, Klopp şi Ferguson s-au întâlnit la Nyon, iar neamţul l-a întrebat deschis pe Sir Alex dacă e de părere că s-ar mula pe fotbalul jucat în cel mai puternic campionat al lumii. Câteva luni mai târziu, în octombrie 2015, fostul tehnician al lui Dortmund a acceptat provocarea numită Liverpool, după ce Brendan Rodgers şi-a anunţat demisia. Restul e istorie: Klopp a făcut din "cormorani" o echipă aproape perfectă, cucerind Champions League şi titlul în Anglia, după o pauză de 30 de ani.
"L-am întâlnit pe Klopp în Elveţia şi m-a întrebat dacă cred că i se potriveşte Premier League. I-am spus că da şi i-am zis: "Alege-ţi o echipă mare, vino la o formaţie cu obiective îndrăzneţe. Şi el, şi Pep sunt doi manageri fantastici", a mai spus legendarul antrenor al lui Manchester United.
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33
Cupa Mondială FIFA
Guardiola, de acord să preia o națională! Federalii, aproape de infarct când au auzit salariul cerut
18/11/2022 LA 16:26