articol de Romeo Ene
Sir Alex Ferguson a recunoscut că a încercat să-l transfere pe Francesco Totti pe vremea când era manager al lui Manchester United, însă legenda italienilor a refuzat să părăsească singurul club pe care l-a reprezentat vreodată.

Francesco Totti, pentru totdeauna loial Romei

Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
ACUM 14 ORE
Totti este un nume de referinţă pentru AS Roma, reprezentând culorile clubului între 1992 şi 2017, perioadă în care a jucat în 619 partide, marcând 250 de goluri. Totti a cucerit două titluri și o Cupă a Italiei cu Roma.
Fostul manager al lui United a declarat pentru Gazzetta dello Sport înainte de semifinala Europa League dintre Roma și Manchester United că a încercat să-l aducă pe italian pe Old Trafford.
’’Ne-a plăcut jucătorul și ne-ar fi plăcut să îl includem în planurile noastre, dar când ne-am exprimat interesul pentru aducerea lui, a devenit imediat clar că Totti nu voia să părăsească Roma”, povestește Sir Alex.
’’Era profund atașat de orașul său. CV-ul său este clar în acest sens. Totti, în cariera sa, a purtat doar tricoul romanilor”, a adăugat el.

Totti, pe teren la United – Roma 7-1, în 2007

Totti a jucat pe Old Trafford, deși în culorile Romei, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor din 2007 - și a îndurat un eşec usturător deoarece echipa sa a fost zdrobită cu 7-1 de United în retur.
Ferguson, a cărui echipă a pierdut în fața viitoarei câştigătoare a competiţiei, AC Milan, în semifinale, a descris acea partidă ca fiind una dintre cele mai solide din întreaga sa carieră managerială și că a avut în prealabil sentimentul că United va face un joc excepţional.
Fiecare jucător a interpretat cea mai bună partitură a sa și, împreună, au compus o simfonie minunată. Am avut imediat senzația că trăiesc una dintre acele nopți care se întâmplă rar în viața unui antrenor.
Ferguson a avut numai cuvinte de laudă pentru antrenorul Romei de atunci, Luciano Spalletti, deoarece oponentul a acceptat să stea cu el la un pahar după meci, în ciuda rezultatului nefavorabil.
Scoțianul a spus: ‘’M-am bucurat că Spalletti a acceptat invitația, în ciuda rezultatului și a eliminării”.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
ACUM 21 ORE
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38