Vestea a fost oferită chiar de soția fostului mare mijlocaș al lui Manchester United, prin intermediul publicației The Telegraph. Lady Norma Charlton și-a dat acordul ca informația sensibilă să fie făcută publică.
Diagnosticul lui Sir Bobby a sosit la numai câteva zile după anunțul decesului fostului său coechipier Nobby Stiles și la 3 luni depărtare de moartea fratelui său mai mare, Jack, la vârsta de 85 de ani.
Se pare că atât Sir Bobby, cât și Jack, au fost diagnosticați cu demență în urmă cu ceva vreme, dar confirmarea în cazul legendarului jucător al lui United a apărut abia astăzi. Potrivit sursei citate, Lady Norma își dorește ca vestea "să-i poată ajuta pe alții" în lupta cu problemele neurologice.
Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
ACUM O ORĂ

Legendarul Sir Bobby Charlton, diagnosticat cu demență

Sir Bobby Charlton este unul dintre numele legendare din fotbalul mondial. El a evoluat în toate meciurile de la Campionatul Mondial din 1966, câștigat în premieră de Anglia. Până în ziua de azi, acela a rămas singurul trofeu suprem câștigat de naționala Albionului.
La finalul aceluiași an, Sir Bobby a primit Balonul de Aur pentru evoluțiile sale remarcabile atât pentru echipa națională, cât și în tricoul lui Manchester United.
Sir Bobby Charlton a evoluat la Manchester United aproape întreaga carieră (1956-1973), reușind să înscrie 249 de goluri ăn 758 de apariții. Fostul mare mijlocaș a pus umărul la primul triumf al "diavolilor" în Cupa Campionilor Europeni, în 1968. Per total, el a câștigat 12 trofee alături de Manchester United.
Sir Bobby a supraviețuit tragicului accident aviatic de la Munchen, din 1958, în care 23 de oameni și-au pierdut viața.
Sir Bobby Charlton a devenit al 5-lea erou de la Mondialul din 1966 care este diagnosticat cu demență. Nobby Stiles, Martin Peters, Jack Charlton și Ray Wilson au decedat după ce s-au chinuit cu această afecțiune neurologică.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
Nici Van Dijk, nici Ruben Dias. Rio Ferdinand a numit cel mai bun fundaș central din Premier League
IERI LA 06:38
Premier League
United face din Pogba al doilea cel mai bine plătit jucător din istoria Premier League
IERI LA 05:13