Sistemul VAR a fost implementat în acest sezon în Premier League iar primele 100 de partide nu au fost lipsite de incidente. Una dintre marile probleme ale sistemului este legată de modul de detectare al offside-ului.
Timpii mari de așteptare până la luare unei decizii în cazul situațiilor limită a produs rumoare în tribune și a atras critici, astfel că Premier League ia în calcul automatizarea.

Noua tehnologie pentru VAR

Premier League
OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real
ACUM 6 ORE
Hawk-Eye, cei care au dezvoltat tehnologia pentru linia porții, dar și sisteme asemănătoare în cricket sau tenis, lucrează la finalizarea unei noi tehnologii care să rezolve problema offside-ului. Acest nou sistem folosește mai multe camere care le permite arbitrilor din camera VAR să vadă automat linia de offside.
În prezent, această linie este trasată manual folosind transmisiunea în direct a partidei iar acest lucru duce la întârzierea reluării jocului în situațiile limită. Prin automatizare, arbitrii VAR vor putea să vadă imediat dacă atacantul este mai aproape de poartă decât ultimul fundaș.
Vestea vine la puțin timp după decizia Premier League de a organiza o întâlnire în luna noiembrie prin care să evalueze sistemul VAR și, mai ales, faptul că arbitrii centrali nu au folosit până acum ecranul aflat la marginea terenului de teama întârzierii reluării jocului. Însă controversele din jurul deciziilor luate ar putea schimba această restricție pentru arbitrii.

Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.

Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
ACUM 9 ORE
Premier League
Nici Van Dijk, nici Ruben Dias. Rio Ferdinand a numit cel mai bun fundaș central din Premier League
IERI LA 06:38